Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Τι ανακοινώθηκε για την Παναγία των Παρισίων;


Όλα ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά...

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Την ώρα που οι έρευνες για την φονική πυρκαγιά συνεχίζονται, ο Γάλλος πρόεδρος προέβη σε μια περίεργη για κάποιους και αναμενόμενη για άλλους ανακοίνωση.

Αρχικά, είχε υποσχεθεί πως «όλοι μαζί θα φτιάξουμε ξανά την Παναγία των Παρισίων», δήλωση που είχε προκαλέσει τη…συγκίνηση των Γάλλων και της παγκόσμιας κοινότητας.

Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Μακρόν έκανε νέα δήλωση, σύμφωνα με την οποία, η αρχική του υπόσχεση για αποκατάσταση του μεγαλειώδους καθεδρικού ναού ως ήταν, αναιρείται.

Στη νέα του αναφορά, λέει πως ο ναός θα ξαναφτιαχτεί με σύγχρονο σχεδιασμό βασισμένο στη διαφορετικότητα της χώρας ενώ, ταυτόχρονα η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν διεθνή διαγωνισμό για τον επανασχεδιασμό του ναού.

Έτσι, προτείνετε πλέον να μην αποκατασταθεί, αλλά να ξαναχτιστεί, με σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως γυάλινη οροφή, χαλύβδινη σπείρα ή ακόμη και…μιναρέ!!!

Το «Telegraph» δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο ισχυριζόταν ότι θα ήταν «ιεροσυλία» να αποκατασταθεί η Παναγία των Παριίσων, ενώ το «Rolling Stone» αναφέρει πως ένας αρχιτέκτονας του Χάρβαρντ λέει πως η καύση ενός κτιρίου «τόσο βαριά φορτισμένου με νόημα» … μπορεί και να το…απελευθερώνει από το ιστορικό του βάρος.

Ο Λόρδος Νόρμαν Φόστερ, αναμφισβήτητα ο διάσημος σύγχρονος αρχιτέκτονας της Βρετανίας, έχει δημοσιεύσει ένα σχέδιο που καλύπτει τον αρχαίο καθεδρικό ναό με ένα γυάλινο και χαλύβδινο θόλο, το οποίο περιγράφει ως «έργο τέχνης για το φως» και πολύ πνευματικό.

Ο Ίαν Ρίτσι, ένας σύγχρονος αρχιτέκτονας που είναι διάσημος για το λεγόμενο «Spire» του Δουβλίνου – μια μεταλλική ακίδα που στήθηκε στην ιρλανδική πρωτεύουσα, κάνει μια παρόμοια πρόταση που περιλαμβάνει « ένα όμορφο σύγχρονο κομμάτι από κρυστάλλους από γυαλί και ανοξείδωτο χάλυβα».

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μια πρόταση. Στο περιοδικό αρχιτεκτονικής Domus, από τον Τόμ Γουίλκινσον, προτείνεται να αντικατασταθεί ο πεσμένος πύργος με ένα ισλαμικό μιναρέ, για να μνημονεύσει τους Αλγερινούς που διαμαρτυρήθηκαν κατά της Γαλλικής κυβέρνησης τη δεκαετία του 1960.
«Αυτά τα θύματα, θα μπορούσαν να μνημονευτούν με την αντικατάσταση της οροφής με – γιατί όχι; – ένα χαριτωμένο μιναρέ», επέμεινε ο Γουίλκινσον.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, βλέπουμε πως όπως πολλοί υποπτευόμασταν, μόνο τυχαία δεν ήταν η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων αφού έχουμε τρία τουλάχιστον περίεργα δεδομένα.

1) Υπάρχει μια μεγάλη μυστικοπάθεια από την πρώτη στιγμή όσον αφορά την αιτία της πυρκαγιάς. Πριν καλά-καλά η φωτιά σβήσει, οι αρχές απέκλεισαν εμπρησμό και τρομοκρατική ενέργεια. Αυτό δεν είναι λογικό.

2) Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, σύμφωνα και με προηγούμενο άρθρο μας, αύξησε τα ποσοστά του Μακρόν.

3)Η δήλωση για αποκατάσταση του ναού, από τον Γάλλο πρόεδρο, φαίνεται πως έγινε ώστε να μαζευτούν τα λεφτά και κατόπιν να προχωρήσουν σε ανοικοδόμηση βάσει «του μοντέρνου και διαφορετικού πολιτιστικά έθνους μας» όπως είπε ο ίδιος ο Μακρόν.

Όπως φαίνεται, το «μυστήριο» της καταστροφής του ιστορικού ναού, διαλευκαίνεται. Αναμένουμε να βγάλει το επίσημο πόρισμά της η αστυνομία και η πυροσβεστική του Παρισιού, όσον αφορά την αιτία της πυρκαγιάς.
Πιστεύουμε πως για ευνόητους λόγους…θα αργήσει να βγει.

Tο «γκρέμισμα» των απομειναριών της Εθνικής Δεξιάς, συνεχίζεται με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.