Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Παναγιωτόπουλος: Προφανώς δεν μου αρέσει η Συμφωνία των Πρεσπών


«Για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει τα δύο μέρη της να τηρήσουν με προσήλωση τους όρους της, ώστε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» είχε δηλώσει χθες.

«Προφανώς δεν μου αρέσει, προφανώς δεν αρέσει στην Νέα Δημοκρατία, προφανώς δεν αρέσει στην κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διευκρινίζοντας τη χθεσινή του τοποθέτηση στο συνέδριο του Economist.

«Μπροστά σε διεθνές ακροατήριο είπα ότι για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ήταν σαφές ποιος ήταν ο αποδέκτης.
«Απλά αυτό έγινε ανεπαισθήτως στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση. Είναι μια νομική θεώρηση δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει» πρόσθεσε.

Σχολίασε τέλος ότι «όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υλικό προς στρέβλωση».
Στο συνέδριο του Economist είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει τα δύο μέρη της να τηρήσουν με προσήλωση τους όρους της, ώστε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό. Για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή για να ενισχύσει τις γεωπολιτκές σταθερές ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Με κάθε καλή πρόθεση, για να σταθεί αυτή συνθήκη και να παράξει καλά αποτελέσματα θα πρέπει και τα δυο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων της συνθήκης. Αυτή είναι και η θέση μου ως νομικού. Εάν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της τότε μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» ήταν η πλήρης τοποθέτησή του.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.