Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Οι Άγγλοι πήραν την κατηφόρα: Τι συμβαίνει και γιατί μας ενδιαφέρει


Οι Αμερικανοί χωρίς πολλές ανακοινώσεις σιγά-σιγά περικύκλωσαν το ΙΡΑΝ.

Μετά από τις επιθέσεις της Τεχεράνης σε ξένα δεξαμενόπλοια, τώρα ήρθε η ώρα της… τιμωρίας. Οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει ναυτική δύναμη γύρω από το ΙΡΑΝ. Το Ισραήλ πιθανότατα θα στείλει επίσης πλοία. Οι Άγγλοι και αυτοί πήραν την κατηφόρα.

Η βρετανική φρεγάτα HMS Kent, ξεκίνησε από το Portsmouth για να συναντήσει τις αμερικανικές δυνάμεις.

ΟΠΟΤΕ: Στον κόλπο του Περσικού αυτή την στιγμή μαζεύονται αμερικανικά, βρετανικά ίσως και ισραηλινά πολεμικά πλοία. Το ΙΡΑΝ έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί πολεμική αυτή την συγκέντρωση δυνάμεων και να σημειωθεί ότι απείλησε με πόλεμο το Ισραήλ, αν στείλει Πολεμικά πλοία στα στενά του Ορμούζ.

Είναι ξεκάθαρο: Οι Ιρανοί έχουν κάνει επίτηδες αψυχολόγητες ενέργειες. Είναι πραγματικά παράλογο μια χώρα να απειλεί ταυτόχρονα τρεις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις. Το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι συμβαίνει κάτι άλλο.

Το ΙΡΑΝ όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο el, αποτελεί ακόμα ένα φόβητρο τύπου Βόρειας Κορέας.

Ο στόχος είναι διπλός, αφού από την μια πλευρά ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του «φοβισμένος» και από την άλλη οι πολίτες των άμεσα εμπλεκόμενων χωρών ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα και όχι με τα δικά τους εσωτερικά «προβλήματα». Στις ΗΠΑ υπάρχει ένας άτυπος εμφύλιος μεταξύ Αριστερών και Δεξιών, στην Αγγλία υπάρχει φόβος για το brexit και στο Ισραήλ υπάρχουν «γκρίνιες» για την εσωτερική τρομοκρατία (επιθέσεις Παλαιστινίων).

Παραπάνω διαβάσατε τους προφανείς λόγους. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που μπορεί να εξηγήσει την κατάσταση; Το el ενημερώνει για τα παιχνίδια των δύο πόλων εξουσίας (Νέα τάξη-Παλιά τάξη).
Τα συμπεράσματα δικά σας!
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.