Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ο Τραμπ βοηθάει τον Ερντογάν – Γιατί όλοι «πέσανε από τα σύννεφα»


Θα θυμάστε την εποχή που ακούγαμε και διαβάζαμε ότι ο Τραμπ θα….μαλώσει την Τουρκία επειδή «λέει» αγόρασε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι ο Τραμπ θα διατάξει την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία να βομβαρδίσει την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει.

Ο Ερντογάν και τους S-400 πήρε και την βοήθεια του Τραμπ έχει. Δεν λέμε των ΗΠΑ αλλά συγκεκριμένα του Τραμπ και υπάρχει λόγος.

Τι συμφώνησε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του, για την Συρία:

«Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων με τους Αμερικανούς. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει με την ίδρυση αυτού του κέντρου επιχειρήσεων».

Οι αναλυτές ανά τον κόσμο προσπαθούν να βρουν μια εξήγηση. Επικρατεί η αντίληψη ότι οι Αμερικανοί έχουν ανάγκη την Τουρκία και ότι χωρίς αυτή δεν μπορούν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Η αντίληψη αυτή έχει λογική αλλά:

Δεν είναι περίεργο οι Ηνωμένες Πολιτείες να στηρίζουν την Εξωτερική τους Πολιτική στην Τουρκία, που είναι ένα Κράτος απρόβλεπτο και φυσικά διπρόσωπο; Οι Αμερικάνοι δεν θα ήταν υπερδύναμη αν είχαν ανάγκη την Τουρκία. Τα πράγματα είναι απλά, για αυτό και δεν χρειάζεται να γίνουμε ΕΙΔΙΚΟΙ στην γεωπολιτική.

Η πραγματικότητα είναι αυτή:

Τραμπ και Πούτιν ακολουθούν τα ίδια «ιδεολογικά χνάρια», αυτά της Εθνικής Δεξιάς και ο Ερντογάν έχει κάνει στροφή προς την Ρωσία.

Τα συμπεράσματα δικά σας! 
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασχολιαστο...

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.