Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Το ρωσικό φυσικό αέριο θα διέλθει από τη Βουλγαρία την 1η Ιανουαρίου


Η Βουλγαρία έχει ορίσει προθεσμία την 1η Ιανουαρίου 2020 για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στα σύνορα με τη Σερβία κατά μήκος της γραμμής ‘turkish stream’.

Οι πρώτες παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Σερβία αναμένεται να αρχίσουν στη συνέχεια.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντένις Μαντούροφ μετά την 17η συνάντηση της βουλγαρο-ρωσικής διακυβερνητική επιτροπής οικονομικής και επιστημο-τεχνικής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Σεπτεμβρίου στο Ευξείνογκραντ, σύμφωνα με τη βουλγαρική ‘Trud’.

‘Βαλκανική Ροή’

Η ‘‘turkish stream’’ είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, για αυτό την αποκαλούμε «Βαλκανική Ροή», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενζούκα Πέτκοβα.

Υπενθύμισε ότι το έργο κατοχυρώνεται στο νέο ενεργειακό σύστημα της χώρας, το οποίο εγκρίθηκε στο τέλος της χρονιάς από την Εθνοσυνέλευση και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση των μέσων ενημέρωσης η Βουλγάρα υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας Μπέλενε, δεν είναι δυνατή χωρίς τη συμμετοχή του σχεδιαστή του έργου ‘Rosatom’.

Δεν επηρεάζει το σκάνδαλο κατασκοπείας
Οι δύο υπουργοί δήλωσαν ότι το λεγόμενο σκάνδαλο κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας που βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των βουλγαρικών εφημερίδων, δεν θα επηρεάσει την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.