Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Σενάριο παγκόσμιας συγκυβέρνησης: Τι είπε η Ρωσία για την Πανθρησκεία


Στην Μαδρίτη έλαβε χώρα η συνάντηση «Spirit of Assisi» και από εκεί βγήκε μία πάρα πολύ σημαντική είδηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Πρόκειται για την 33η διαθρησκειακή συνάντηση, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η καθολική Κοινότητα του Sant’Egidio σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης για να τιμήσει την ιστορική ημέρα της προσευχής για «παγκόσμια ειρήνη», η οποία, για πρώτη φορά έλαβε χώρα το 1986 στην Ασίζη από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, με όλους τους ηγέτες των θρησκειών του κόσμου να δίνουν το «παρών».

Εκεί βρέθηκε και η Ρωσική Εκκλησία, η οποία στηρίζεται από την Εθνική Δεξιά, δηλαδή την Παλαιά Τάξη Πραγμάτων της παραδοσιακής Ορθοδοξίας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την Πανθρησκεία (συγχώνευση θρησκειών), την οποία προωθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλάζοντας την ρητορική της Ορθοδοξίας σε μία πιο φιλική προσέγγιση με την Καθολική Εκκλησία, το Ισλάμ κοκ.

Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ήταν ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, ο δεύτερος στην Ιεραρχία της Ρωσικής Εκκλησίας.

Μιλώντας στην καθολική ιστοσελίδα «zenit.org», έκανε, μεταξύ άλλων, μια δήλωση που θα συζητηθεί:

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει την πεποίθηση πως οι εκπρόσωποι των θρησκειών οφείλουν να συνεργάζονται για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ ανθρώπων και εθνών».

«Είναι κρίμα που στις μέρες μας παρατηρούμε κλιμάκωση της βίας εξαιτίας θρησκευτικών συναισθημάτων», είχε τονίζει νωρίτερα, μιλώντας στο ακροατήριο της εκδήλωσης «Ειρήνη χωρίς σύνορα».

Εκεί βρέθηκαν 300 ηγέτες και εκπρόσωποι από όλες τις θρησκείες του πλανήτη.

Η δήλωση του Ιλαρίωνα θα μπορούσε κάλλιστα σημαίνει πως η Εθνική Δεξιά (Τραμπ, Πούτιν), ναι μεν αντιμάχεται την Πανθρησκεία με επικεφαλής την Νέα Τάξη, ωστόσο δεν απορρίπτει την πιθανότητα να βρεθεί επικεφαλής ή σε μία περίοπτη θέση διεθνούς συνεργασίας, με τους δικούς της όρους σε αυτό το εγχείρημα, μέσω της Ρωσικής Εκκλησίας, την οποία ελέγχει.

Θα δούμε πολλά και δεν αποκλείεται ένα από αυτά να είναι μία προσωρινή συγκυβέρνηση των δύο κέντρων εξουσίας του πλανήτη (Εθνική Δεξιά, Νέα Τάξη), άπαξ και βρεθεί κοινό έδαφος συνεννόησης. 
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.