Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Σχεδιάζεται Ναυτική Βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία


Τίρανα.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, οι δομές του ΝΑΤΟ αξιολογούν το αίτημα της Αλβανίας για τη δημιουργία ναυτικής βάσης της Συμμαχίας στην επικράτειά μας, γράφει το αλβανικό Top Channel.

Σε κοινή διάσκεψη με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν την επιλογή και στη συνέχεια θα αποφασίσουν εάν θα κατασκευάσουν ή όχι ναυτική βάση στην Αλβανία.
 
«Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για πρόσθετη επένδυση σε ναυτική βάση, αλλά είναι κάτι το οποίο αξιολογείται από τις αρχές και τους εμπειρογνώμονες και με βάση αυτό θα ληφθεί απόφαση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Προς το παρόν, το ΝΑΤΟ και η Αλβανία εργάζονται στη δημιουργία αεροπορικής βάσης για τη συμμαχία στην πόλη Κουσόβα.


Πηγή: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.