Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Κωνσταντίνος Παλακίδης στο Sputnik: Στόχος μου να αρχίσει η οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία


Ευρύ κύκλο επαφών με όλους τους φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκινά ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη, κ. Κωνσταντίνος Παλακίδης, προκειμένου να διευρύνει τις σχέσεις της περιοχής με την Ρωσία.

Ο κ. Παλακίδης ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του Επίτιμου Προξένου στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου παρουσία του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, άνοιξε επίσημα και το γραφείο του Επίτιμου Προξενείου στην συμβολή των οδών οδό Ψαρρών 13 με Λεωφ. Δημοκρατίας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Επίτιμος Πρόξενος, Κωνσταντίνος Παλακίδης, γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής στον τομέα του τουρισμού με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, μιλώντας στο Sputnik, αναφέρθηκε στους στόχους του και στις πρώτες ενέργειες προκειμένου να αναπτυχθούν πολυεπίπεδα οι σχέσεις των δύο πλευρών.

«Οι στόχοι μου είναι δύο. Πρώτον, η προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ρώσων πολιτών, είτε αυτών που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή, είτε αυτών που περνούν από την περιφέρεια, κυρίως τουρίστες, αν έχουν κάποιο πρόβλημα να τους βοηθήσουμε. Δεύτερον, η σύσφιξη των σχέσεων στον πολιτιστικό τομέα αλλά και στο οικονομικό κομμάτι, δηλαδή τουριστικά, εμπορικά καθώς είμαστε μια αγροτική περιφέρεια και μπορεί να γίνουν πολλά», είπε ο κ. Παλακίδης αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα εξαγωγές - παρά το εμπάργκο- προς τη Ρωσία τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων.

«Κάποια προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, το κατσικίσιο κρέας δεν εμπίπτουν στο εμπάργκο. Επίσης δεν έχουν εμπάργκο τα τυποποιημένα προϊόντα. Θα πάρω μία λίστα με τα προϊόντα που επιτρέπονται, θα την επικοινωνήσω και θα συνεργαστώ με φορείς, όπως επιμελητήρια και συνδέσμους εξαγωγέων, για να δούμε ποια προϊόντα από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης μπορούν είτε να τυποποιηθούν ή στη μορφή που είναι να υπερβούν το εμπάργκο και να ξεκινήσει το εμπόριο με την τεράστια χώρα της Ρωσίας. Επίσης ο πρέσβης μου ανέφερε ότι μπορεί να γίνουν μεικτές Ελληνορωσικές επιχειρήσεις με έδρα τη Ρωσία. Θα ενημερωθώ σχετικά και στη συνέχεια θα ενημερώσω τους τοπικούς επιχειρηματίες και φορείς».

Τουρισμός Ο Επίτιμος Πρόξενος γνωρίζει ιδιαίτερα καλά τον τομέα του τουρισμού, καθώς δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια ως ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη και πιστεύει ότι μετά και τις πτήσεις με Ρώσους τουρίστες που φέρνει στην περιοχή ο όμιλος Μουζενίδη πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα και να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία. 

«Έρχονται Ρώσοι τουρίστες στην περιοχή. Ήδη ο όμιλος Μουζενίδη φέρνει πτήσεις στην περιοχή, έχει μισθώσει ένα ξενοδοχείο στην Καβάλα και φέρνει τουρίστες από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη στη Θάσο, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Το κομμάτι του τουρισμού είναι το πιο εύκολο, δηλαδή να αυξήσουμε το ρεύμα, να διαφημίσουμε τις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας. Μπορούμε να προωθήσουμε όμως και κάποιες άλλες μορφές τουρισμού όπως τον ιαματικό τουρισμό. Έχουμε ιαματικές πηγές τις οποίες πρέπει να δούμε πως θα βελτιώσουμε στην παροχή υπηρεσιών με ανταγωνιστικό κόστος και να τις προωθήσουμε. Επίσης υπάρχει ο αθλητικός τουρισμός και εννοώ είτε τη φιλοξενία πρωταθλημάτων, είτε τη φιλοξενία ομάδων για προετοιμασία. 

Για παράδειγμα, η προηγούμενη δημοτική αρχή κατάφερε κι έκανε το κολυμβητήριο μας να είναι διεθνών προδιαγραφών. Με πιστοποιημένα χρονόμετρα που έχει μόνο το ΟΑΚΑ και βατήρες σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία έχει φιλοξενήσει διοργανώσεις. Θα προσπαθήσω να προσελκύσουμε πρωταθλήματα για παράδειγμα συγχρονισμένης κολύμβησης ή να γίνουν προετοιμασίες ομάδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει η περιοχή», τόνισε ο κ. Παλακίδης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.