Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι για το διάστημα- Όταν συνειδητοποιούν τι ισχύει «παγώνουν»


Όλοι μας έχουμε αγναντέψει τον νυχτερινό έναστρο ουρανό.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Η θέα του ασκούσε από το απώτατο παρελθόν μεγάλη γοητεία στους ανθρώπους. Αμέτρητα άστρα πάνω σε ένα μαύρο φόντο, να σου θυμίζουν πόσο «μικρός» είσαι και πόσο ασήμαντα είναι τα προβλήματα και τα άγχη σου επάνω στον πλανήτη Γη.

Αν κάποιος σας ρωτούσε, πως μοιάζει το διάστημα, με βάση τα όσα έχετε δει αλλά και έχετε ακούσει, κατά πάσα πιθανότητα θα λέγατε δίνοντας μια
κατά το δυνατόν απλούστερη περιγραφή, ότι είναι ένα μαύρο φόντο πάνω στο οποίο είναι διασκορπισμένα αμέτρητα αστέρια. Πράγματι, η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτό θα απαντούσε και δεν θα είχε άδικο, υπό την έννοια ότι εμείς αυτό γνωρίζουμε ως «διάστημα».

Όμως, το λεγόμενο διάστημα επεκτείνεται πολύ πέρα από αυτό που εμείς έχουμε κατά νου.

Μπορεί η μικρή μας «γειτονιά» να είναι γεμάτη με αστέρια, όμως αν βγαίναμε έξω από τον γαλαξία μας, τότε θα διαπιστώναμε…το πόσο κυρίαρχα άδειο και σκοτεινό είναι το διάστημα.

Σε τέτοιες αποστάσεις, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα αυξάναμε την φωτεινότητα των γαλαξιών γύρω μας θα μπορούσαμε μέσα στο χάος του σκοτεινού διαστήματος να διακρίνουμε ορισμένες αχνές φωτεινές κουκκίδες, που θα ήταν άλλοι γαλαξίες.

Ειδάλλως, χωρίς την τεχνητά αυξημένη φωτεινότητα, θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε για εκατομμύρια χρόνια με την ταχύτητα του φωτός και να μην συναντήσουμε ποτέ κανένα αστέρι ή γαλαξία, αλλά να κινούμαστε μονάχα μέσα σε ένα αβυσσαλέο σκοτάδι, το οποίο είναι και αυτό που κυριαρχεί στον κόσμο μας.

Οι επιστήμονες στις μέρες μας επιδιώκουν να λύσουν το αίνιγμα του «σκοτεινού σύμπαντος», προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν την λεγόμενη σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου μας. Μέχρι τώρα δεν κατάφεραν και πολλά καθώς και οι δυο σκοτεινές «δυνάμεις» θεωρούνται άγνωστης σύστασης αλλά και προέλευσης.

Ζούμε επομένως σε έναν κόκκο άμμου, χαμένο μέσα στην «απεραντοσύνη» του σύμπαντος. Σε έναν μικρό πλανήτη, που βρίσκεται σε ένα μικρό ηλιακό σύστημα και κατ επέκταση μέσα σε ένα γαλαξία. Δεν μπορούμε να φύγουμε από κει, τουλάχιστον όχι χωρίς ειδική τεχνολογία, που φυσικά δεν έχουμε.
Ακόμη όμως και αν είχαμε την κατάλληλη τεχνολογία και φεύγαμε έξω από τον γαλαξία μας, θα βρισκόμασταν κάπου στο χάος του σκοτεινού διαστήματος.

Σκοτεινός και παγωμένος λοιπόν ο κόσμος στον οποίο ζούμε, σίγουρα δεν θυμίζει ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος που μπορούμε να αποκαλέσουμε «σπίτι».

Αν δεν σας αρέσει ο σκοτεινός αυτός κόσμος, υπάρχουν καλά νέα. Το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων φιλοσόφων της αρχαιότητας αλλά και πάνω απ όλα ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, μας αποκάλυψαν πως δεν είναι αληθινός, αλλά μόνο μια εικονική πραγματικότητα.

Ο Χριστός μάλιστα, μας κάλεσε να ζήσουμε σε έναν κόσμο, που δεν πληρούται σκότους αλλά Φωτός, τη λεγόμενη βασιλεία των Ουρανών, τον αληθινό αιώνιο κόσμο. Για να πάμε εκεί, αρκεί να απορρίψουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε και μέχρι να έρθει η ώρα να πεθάνει το σώμα μας, να θέτουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία του Χριστού, βοηθώντας όπως μπορούμε, όποιον βρίσκεται γύρω μας!

Λοιπόν; Σε ποιον κόσμο θέλετε να υπάρχετε και να ζείτε; Σε έναν κόσμο γεμάτο σκοτάδι, ζώντας σε μια κουκκίδα που ονομάζεται Γη, ή στην φωτεινή δημιουργία του Χριστού, όντας αθάνατοι, ελεύθεροι και κινούμενοι ανάμεσα στα αληθινά φωτεινά και ζωντανά αναρίθμητα σύμπαντα;

Σημασία σύμφωνα με τον Χριστό, έχει μόνο το να φύγουμε από αυτή τη σκοτεινή φυλακή και να ζήσουμε για πάντα στο Φως και όπως μας έχει ξεκαθαρίσει, όποιος ζητάει παίρνει!
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.