Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Η βαλίτσα των πυρηνικών της Ρωσίας αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό


 
Η βαλίτσα που χρησιμοποιείτο για την ενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας αποκαλύφθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό.

Ο θρυλικός πυρηνικός χαρτοφύλακας, μια ειδική συσκευή που χρησιμοποιείτο από τον αρχηγό της Ρωσίας για να εξουσιοδοτήσει τη χρήση των ανάλογων όπλων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Zvezda TV, που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο Αλεξέι Γεγκόροφ, ένας εκ των παρουσιαστών, ο χαρτοφύλακας που προβλήθηκε, κρατείτο από έναν υπάλληλο ο οποίος συνόδευε τον αρχηγό του Στρατού ημέρα και νύχτα.


Ο ίδιος, αρνούμενος να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες για τις εσωτερικές διεργασίες του χαρτοφύλακα, δήλωσε:
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι το κουμπί "εκτόξευσης" είναι πραγματικά λευκό. Ένα από τα συστατικά του χαρτοφύλακα είναι μια κάρτα flash - είναι ατομική και είναι ένα από τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται».

Ο χαρτοφύλακας, όπως είπε ο παρουσιαστής, ανέφερε ότι εκείνος που παρουσιάστηκε στο κοινό είναι ένα παλιότερο μοντέλο περασμένων δεκαετιών και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συσκευή αποκαλύφθηκε στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.