Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Η «συμμαχία» έχει τα όρια της: Έκτακτο μήνυμα Πούτιν στην Τουρκία


Το θερμόμετρο ανεβαίνει αρκετά...

Αντέδρασε άμεσα η Μόσχα απέναντι στην πρόθεση του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, να στείλει στρατό στην Λιβύη.

Ειδικότερα, μόλις λίγη ώρα μετά την ομιλία Ερντογάν σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP, κατά την οποία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την αποστολή στρατού, μετά την σχετική πρόσκληση της κυβέρνησης της ισλαμικής κυβέρνησης στην Τρίπολη, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία καταδικάζει την οποιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, μη θέλοντας να ανεχτεί και δεύτερη «Συρία».

Η Μόσχα αναζητά μία ταχεία επίλυση της κρίσης κι έναν τερματισμό της αιματοχυσίας στη Λιβύη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, σημειώνοντας πως στην αφρικανική χώρα δρουν μισθοφόροι, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών πράξεων ορισμένων χωρών.

Ο ίδιος ο Πούτιν, αναφερόμενος, προσφάτως, στην κατάσταση στην Λιβύη κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως ο τερματισμός των εχθροπραξιών και η επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών για την ανάληψη αρμοδιοτήτων στη διακυβέρνηση της Λιβύης θα ήταν η καλύτερη λύση για την διένεξη σ’ αυτή την χώρα.

Την ίδια ώρα, κοινό project για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, ξεκινούν συριακές και ρωσικές εταιρείες, όπως γνωστοποίησε στενή σύμβουλος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ. «Πρόκειται για το πρώτο κοινό έργο με ρωσικές εταιρείες στον τομέα της γεωλογικής εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ρωσία «μπαίνει» για τα καλά στο «παιχνίδι» της Ανατ. Μεσογείου!

Και όποιος αντέξει…
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.