Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Η χρονιά της Μετανοίας


Η χρονιά της Μετανοίας αυτή πρέπει να είναι η μεγάλη ευχή μας για το 2020 αν θέλουμε να δούμε στο νέο έτος να σπάει ο φαύλος κύκλος της πνευματικής και υλικής σκλαβιάς της Πατρίδας μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από την μεταβολή νοός, την Μετάνοια μας δηλαδή. Από τον τρόπο που οδηγούμε μέχρι τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τους άλλους οφείλουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση και να ξεκινήσουμε από την αρχή σωστά και Ορθόδοξα. Δεν είναι ακατόρθωτο. Θέληση θέλει και όρεξη για αλλαγή.

Αν το 2020 γίνει η χρονιά της Μετανοίας μας τότε αυτομάτως θα γίνει και η χρονιά για άλλα πράγματα σπουδαία και όμορφα που δεν θα έχουν απήχηση μόνο σε εμάς τους Έλληνες αλλά που θα ξεπεράσουν τα σύνορά μας.

Άν θέλουμε επιτέλους αλλαγή από την κρίση και από όσα μας πληγώνουν, πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Γιατί και αν ερχόταν η αλλαγή, αν εμείς δεν είχαμε αλλάξει πάλι το ίδιο θα βλέπαμε τα πράγματα και σε κρίση προσωπική θα ζούσαμε. 

Πρέπει το 2020 να γίνει η μικρή αλλά τόσο πολύτιμη κίνηση να κουνήσουμε το πρώτο κομμάτι του ντόμινο που χρειάζεται για παρασύρει όλα τα υπόλοιπα και η κίνηση αυτή λέγετε Μετάνοια.

Η ώρα της Μετάνοιας ας μην πάρει άλλη αναβολή αδέρφια. Μην σας νοιάξει το αν θα ακολουθήσουν και οι άλλοι την Μετάνοιά σας. Σημασία έχει ο καθένας μας το τι θα κάνει. Μπορεί ο Θεός να περιμένει απλά εσένα...

Ας είναι το 2020 η χρονιά της Μετανοίας και ας μας οδηγήσει εκεί που οδηγούν όλοι οι δρόμοι, στην Νέα Ρώμη. Εκεί που μας καλεί ο Κύριος μετανοημένους Νεοέλληνες, μεταμορφωμένους σε Ελληνορθόδοξους Κωνσταντινουπολίτες της δικής Του Βασιλείας. Αμήν!

Καλή χρονιά αδέρφια, τα καλύτερα είναι μπροστά!

Γιώργος Θαλάσσης 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.