Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Φθιώτιδος Συμεών στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ : Οι παρεμβάσεις της Εκκλησίας για να επιτραπεί η τέλεση Θείων Λειτουργιών


Του Γιώργου Θεοχάρη 
 
Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ περί των παρεμβάσεων της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η τέλεση Ιεροπραξιών στους Ιερούς Ναούς κεκλεισμένων των θυρών, ερωτηθείς ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επιβεβαίωσε ότι η Εκκλησία προέβη σε παρεμβάσεις προς την πολιτεία ζητώντας να τροποιποιηθεί η σχετική απόφαση ως προς το ζήτημα αυτό.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένται διάγγελμα προς τον λαό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Ο Ιεράρχης αναφέρει σε δήλωση του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

΄΄Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, τόσο την προσωπική όσο και του Ιερού Κλήρου και του χριστεπώνυμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος προς τον Σεπτό Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές προκειμένου να τροποποιηθεί η μέχρι τις 30/3/2010 ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση και να δοθεί η δυνατότητα μεταξύ των άλλων να λειτουργούνται τα θυσιαστήρια των Ιερών μας Ναών, κάτι το οποίο σε τούτες τις δύσκολες ώρες το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Εύχομαι όλες οι προτάσεις του Μακαριωτάτου Πνευματικού μας Πατέρα και της Ιεράς μας Συνόδου, Προϊσταμένης μας Αρχής, να γίνουν αποδεκτές. Θα είναι ένα βάλσαμο στις καρδιές όλων μας΄΄

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ :

Για να δείτε την επιστολή πατήστε εδώ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.