Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Στις 4 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι Εκκλησίες για ατομική προσευχή μετά την λαϊκή κατακραυγή!


Eπιμέλεια -Γιάννης Παπανικολάου -Στις 4 Μαΐου αναμένεται να επιτρέπεται η ατομική προσεχή σε πιστούς στις Εκκλησίες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Η κυβέρνηση μετά το σάλο και τις αντιδράσεις Αρχιεπισκόπου, Ιεραρχών και πιστών αναμένεται να ανοίξει τις Εκκλησίες και να επιτρέψει την ατομική προσευχή από τις 4 Μαΐου κατά το πρώτο κύμα άρσης των μέτρων. Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αυριανό του διάγγελμα.

Στο δεύτερο κύμα, στα τέλη Μαΐου, και αναλόγως το πως θα έχει εξελιχθεί η πανδημία ίσως υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση.

Εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα ! Τελικά την Ελλαδική Εκκλησία την διοικεί η Πολιτεία καθώς τυπικά είναι αυτοδιοίκητη. Εκτός κι εάν τείνει να χάσει και αυτό το προνόμια της Συνοδικής Διοίκησης της από την ΔΙΣ και την Ιεραρχία.

Το κλίμα στην Ιεραρχία είναι βαρύ και ασήκωτο! ΄΄Φωτιά΄΄ πήραν τα τηλέφωνα των Ιεραρχών για τη διαχείριση του ζητήματος με τις κλειστές Εκκλησίες ύστερα και από την λαϊκή κατακραυγή κατά της Ιεράς Συνόδου που λειτούργησε ως ΜΚΟ του κράτους. Τελικά για άλλη φορά χωρίς τις αντιδράσεις του λαού θα άνοιγαν Σεπτέμβριο.

Επαναλαμβάνουμε, οι Εκκλησίες έπρεπε να λειτουργήσουν όπως τα σούπερ μάρκερ και όχι να παρθούν αυτά τα ακραία και πρωτόγνωρα μέτρα εις βάρος της θρησκευτικής ελευθερίας των πολιτών

Η επιστολή Ιερώνυμο στον Μητσοτάκη άνοιξε τον δρόμο…!

Επιστολή με την οποία ζητάει να ανοίξουν οι ναοί, με την τήρηση των προληπτικών μέτρων που θα υποδείξει το ιατρικό επιτελείο, έστειλε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος προς Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αρχιεπίσκοπος απέστειλε την επιστολή κατόπιν απόφασης η οποία ελήφθη την Πέμπτη με τους Συνοδικούς Μητροπολίτες.

Πολύ αργά Μακαριότατε…
Η δήλωση Πέτσα

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην άρση των μέτρων και στη Εκκλησία.

«Η μέχρι σήμερα επιτυχία του σχεδίου μας κυρίως σε σύγκριση και με άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού δεν είναι μια φωτογραφία της στιγμής για το αρχείο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων κρίθηκε στο ότι οι πολίτες επέδειξαν ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ωριμότητα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας «η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα». Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου «το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας».

Αναλυτικότερα όπως είπε ο κ. Πέτσας «αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού. Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο».

Εν συνεχεία, «θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά δωδεκάμηνης διάρκειας και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και τα εποχιακά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η φιλοσοφία και οι διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης στη νέα κανονικότητα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό που θα απευθυνθεί στους πολίτες αύριο Τρίτη, στις 18.00 το απόγευμα και θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου από τους συναρμόδιους υπουργούς.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.