Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΚΑΪΡΟ : «ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ»


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν σήμερα ότι η Ρωσία έστειλε μήνυμα στην Αίγυπτο ότι στη επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Λιβύη υπέρ του στρατηγού Χαφτάρ, η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό του Καΐρου και θα ενισχύσει την Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σήμερα η Hürriyet, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ειδικός σύμβουλος του Πούτιν για Μέση Ανατολή και Αφρική, Mihail Bogdanov, έστειλε «ειδικό» μήνυμα στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdülfettah el Sisi, ότι οι Ρώσοι θα στηρίξουν την επέμβαση της Αιγύπτου στην Λιβύη αφού η Τρίπολη απέρριψε την πρόταση του Καΐρου για εκεχειρία.

Όπως αναφέρεται ισχυρές αιγυπτιακές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στα σύνορα με την Λιβύη και πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ φατάχ αλ- Σίσι έδωσε πλέον τελεσίγραφο στο GNA, (κατ’ουσία στην Άγκυρα), για αποδοχή εκεχειρίας με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαφτάρ.

Αν δεν το κάνουν, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου και οι αεροπορικές δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν αναπτυχθεί στα δυτικά αεροδρόμια της Αιγύπτου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον LNA στη μάχη κατά της Τρίπολης και της Άγκυρας.

Η Αίγυπτος, άρα, κινείται ενεργά πλέον για να αναχαιτίσει την τουρκική προέλαση ειδικά μετά την κατάληψη της Σύρτης, η οποία έχει φέρει τις τουρκικές και τις φιλότουρκες δυνάμεις στις πύλες της Βεγγάζης, το τελευταίο προπύργιο πριν τα αιγυπτιακά σύνορα.

Όπως φαίνεται το παιχνίδι στην Λιβύη «χοντραίνει» και η Ελλάδα όπως πάντα…Μερκελόπληκτη και τραγικώς απούσα! 


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.