Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΣ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η αντιπαράθεση Τουρκίας Ρωσίας στην Λιβύη εισέρχεται πλέον στην πιο καυτή φάση και όπως υποστηρίζουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, οδηγείται σε μετωπική σύγκρουση με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, οι τελευταίες ταυτόχρονες δηλώσεις για την Λιβύη του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν και παράλληλα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέϊ Λαβρώφ, δείχνουν ξεκάθαρα το χάσμα που έχει δημιουργηθεί και πως αυτό το χάσμα οδηγεί σε απ ευθείας πολεμική αντιπαράθεση.

Τα επίμαχο σημείο για το οποίο γίνεται όλος ο καβγάς, είναι όπως διαφαίνεται οι πετρελαιοπηγές της Λιβύης και συγκεκριμένα η περιοχή της Σύρτης όπου βρίσκονται οι περισσότερες πετρελαιοπηγές. Η μεν Ρωσία διαμήνυσε πως θέλει εκεχειρία αλλά με την κυριαρχία του Χαφτάρ στην Σύρτη, η δεν Τουρκία θέλει και αυτή εκεχειρία αλλά με την κατάληψη πρώτα της Σύρτης από τις δυνάμεις της τουρκόφιλης κυβέρνησης της Τρίπολης.

Και εδώ μπλέκονται οι δυο δυναμεις, στην αρχή μιας αναπόφευκτης μετωπικής σύγκρουσης. 


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.