Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ : ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ…ΑΣΑΝΤ


 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν βόμβα έπεσε στην Τουρκία η είδηση, (φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak), ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου ο Λευκός Οίκος έχει αρχίσει μυστικές συνομιλίες με το καθεστώς Άσαντ της Συρίας, σπάζοντας έτσι μια σχεδόν δεκαετία παγώματος των σχέσεων την δυο πλευρών.

Την είδηση αυτή διέρρευσε ο υπεύθυνος του προέδρου Τραμπ για την τρομοκρατία, Cash Patel, με την πρώτη πρόφαση την απελευθέρωση κάποιων Αμερικανών που κρατούνται για τρομοκρατική δράση από το συριακό καθεστώς.

Εντωμεταξύ στην τουρκική εφημερίδα Vatan για το ίδιο θέμα, αναφέρεται πως οι μυστικές συνομιλίες περιστρέφονται και στην άρση όλων των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Δαμασκό από την έναρξη του εσωτερικού πολέμου, γεγονός που θα εξομαλύνει αποφασιστικά τις σχέσεις των δυο χωρών.

Όπως ήταν επόμενο η είδηση αυτή έχει θορυβήσει και εκνευρίσει σε μεγάλο βαθμό την Άγκυρα που συνεχίζει να στηρίζει διάφορες ισλαμιστικές ομάδες που μάχονται την νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού. 


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.