Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ανάρτηση «φωτιά» του ρωσικού ΥΠΕΞ με Ελλάδα και Τουρκία, μήνυμα για την συνέχεια;

 

PUTIN_ERDOGAN
Τίποτα δεν γράφεται τυχαία...

Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου σήμανε την ελευθερία της Ελλάδας και ήρθε να δώσει την «λύση» σε σχέση με την ανεξαρτητοποίησή της από τον Σουλτάνο.

Ρωσία, Γαλλία και Μ. Βρετανία πολέμησαν εναντίον του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου στον κόλπο του Ναυαρίνο και νίκησαν, επιβάλλοντας τελικά την θέλησή τους και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 1829 που δόθηκε η τελευταία μάχη του Αγώνα στην Πέτρα της Βοιωτίας, το ελληνικό κράτος είχε σχηματισθεί με βόρεια σύνορα την γραμμή Αμβρακικού – Παγασητικού.

Η νίκη κατά των Οθωμανών, ήταν το έναυσμα λοιπόν για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Η ναυμαχία έγινε σαν σήμερα.

Η είδηση δεν είναι αυτή! Η είδηση είναι πως την θυμήθηκαν οι Ρώσοι!!!

Το ίδιο το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε σχετική ανάρτηση στα social media με φόντο τον τουρκικό Στόλο να φλέγεται, γράφοντας μεταξύ άλλων:

Πριν από 193 χρόνια, Ρωσία, Μ. Βρετανία και Γαλλία έδωσαν ναυμαχία απέναντι στον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο στον κόλπο του Ναυαρίνου. Η νίκη έθεσε τις βασικές προϋποθέσεις για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Στην συνέχεια οι Ρώσοι γράφουν για την εξέλιξη της ναυμαχίας.

Δεν γνωρίζουμε αν το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει κάνει και στο παρελθόν τέτοια μέρα ανάρτηση σχετικά με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου οι Μεγάλες Δυνάμεις κατατρόπωσαν την Τουρκία, τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, πάντως η περίοδος που γίνεται είναι άκρως «θερμή», καθώς η γείτονα προκαλεί τους πάντες και τα πάντα, θέλοντας να αναδειχθεί σε νέο-οθωμανική περιφερειακή δύναμη.

Ωστόσο, όπως και το 1827, αυτή η πορεία θα μπορούσε να ανακοπεί (και) από την Ρωσία, άπαξ και οι γείτονες υπερβούν τα εσκαμμένα.

Το μήνυμα, εφόσον υφίσταται, αφορά μόνο την Τουρκία, καθώς η Αίγυπτος δεν τελεί σήμερα υπό οθωμανική επιρροή. Αντίθετα, έχει εναντιωθεί στον Ερντογάν, συμμαχεί με την Μόσχα και μάλιστα ο Πούτιν κάλεσε τον Αιγυπτιακό Στόλο για άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα.

Αυτά…
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.