Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Θες λεφτά, αυτό θα κάνεις! Οι δύο όροι για να μην «γκρεμιστεί» η οικονομία

 

Ο κορωνοϊός έφερε πλήρη εξάρτηση και η πλήρης εξάρτηση φέρνει αναγκαστική υπακοή στις όποιες οδηγίες των διεθνιστών...


Οι οικονομίες καταστρέφονται από τα μέτρα περιορισμού με αφορμή τον κορωνοϊό και το μόνο που κάνουν οι διεθνιστές της Ευρώπης είναι να δίνουν χρήματα στις κυβερνήσεις, οι οποίες με την σειρά τους τα μετατρέπουν σε επιδόματα ταΐζοντας τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, οι οποίοι συνηθίζουν στο επίδομα χωρίς εργασία.

Τα λεφτά κάποτε όμως κάποια στιγμή θα τελειώσουν, ή θα μας πουν ότι δήθεν τελείωσαν και τότε η αγορά δεν θα έχει πια δουλειές για να προσφέρει.

Προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν τα κράτη χρήματα όσο αυτά υπάρχουν ή όσο αυτά μας λένε ότι υπάρχουν, θα πρέπει να κάνουν δύο πράγματα:
Εφαρμογή «πράσινων» πολιτικών της Ατζέντας 2030
Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης θα διαθέσει 672,5 δις ευρώ (312,5 δις ευρώ σε επιχορηγήσεις και 360 δις ευρώ σε δάνεια) για την στήριξη της οικονομίας, ωστόσο τα κράτη μέλη πρέπει να δείξουν έμπρακτα ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν πράσινες πολιτικές, πριν πάρουν τα κονδύλια που τους αναλογούν.

Στην Ελλάδα αναλογούν 17,8 δισεκατομμύρια ευρώ, στην Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία αναλογούν πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία αναλογούν πάνω από 60 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα χρήματα, τα κράτη μέλη πρέπει να ετοιμάσουν το δικό τους εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, αποδεικνύοντας ότι θα διαθέσουν το 37% του ποσού στη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και το 20% σε πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης των οικονομιών τους (περισσότερο ψηφιακό χρήμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Τα σχέδια αυτά πρέπει να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι το τέλος της άνοιξης. Οι πρώτες εκταμιεύσεις αναμένονται το καλοκαίρι.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.