Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Επαφές για την «παγκόσμια ειρήνη»! Με Ουκρανία και Αλάσκα απειλεί αλλιώς η Ρωσία

 

Συνεχείς εξελίξεις...

Ενώ η κατάσταση στην Ουκρανία είναι έκρυθμη, Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επαφές στο πιο υψηλό επίπεδο για την κατάσταση, με στόχο να διατηρηθεί το status quo και να προχωρήσει η »παγκόσμια ειρήνη».

Αυτό γνωστοποίησε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ στους δημοσιογράφους.

«Είμαστε σε επαφή με τους Αμερικανούς. Αυτό γίνεται σε υψηλό επίπεδο. Οι Αμερικανοί μας εκφράζουν την ανησυχία τους», δήλωσε ο Ριαμπκόφ προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ανησυχούν για το τι κάνει η Ρωσία, αλλά για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Κιέβου, το οποίο δεν εφαρμόζει απλώς το σύνολο των μέτρων των συμφωνιών του Μινσκ, αλλά και με όλο πιο προκλητικό τρόπο αρνείται τις συμφωνίες αυτές».

«Εάν οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας φρόντιζαν γι’ αυτό, κάτι τέτοιο πραγματικά θα βοηθούσε στην σταθεροποίηση της κατάστασης. Και εμείς στα εδάφη μας, στην ρωσική επικράτεια κάνουμε αυτό που θεωρούμε αναγκαίο. Και κάποιες αμερικανικές προειδοποιήσεις δεν έχουν με αυτό την παραμικρή σχέση. Μπορώ να πω ότι τις προειδοποιήσεις αυτές, τις αγνοούμε πλήρως»,δήλωσε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε δηλώσει ότι μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν συνιστούν απειλή για την Ουκρανία ούτε για κανέναν άλλο και ότι η Μόσχα μετακινεί τα στρατεύματά της προς τις κατευθύνσεις εκείνες που θεωρεί αναγκαίες.

ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ…

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν κρύψει την θέλησή τους να αναπτύξουν πάνω από την Ευρώπη -και όχι μόνο- πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς, με στόχο προφανώς τη Ρωσία του Πούτιν.

Η Μόσχα αντέδρασε, γυρίζοντάς μας πίσω στη διετία 2007-08, όταν κορυφώνονταν οι διαβουλεύσεις και οι διεργασίες για την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων στην Ανατολική Ευρώπη.

Το 2021 μας βρίσκει με τον ορκισμένο εχθρό του Πούτιν, Τζο Μπάιντεν, στο “τιμόνι” του Λευκού Οίκου και μία εν εξελίξει κρίση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

«Τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς σε διάφορες περιοχές του κόσμου καθιστούν την πρόληψη πιθανών σοβαρών κλιμακώσεων πολύ πιο δύσκολη», δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Το υπουργείο επίσης δεν απέκλεισε την χρήση στρατιωτικών μέτρων ως απάντηση στις πυραυλικές απειλές που προκύπτουν από την Δύση.

Από την πλευρά της η Ρωσία, όπως μεταδίδει το CNN, συγκεντρώνει στρατιωτική δύναμη στην Αρκτική και δοκιμάζει τα νεότερα όπλα με στόχο την Αλάσκα

Με αφορμή το γεγονός αυτό, εμπειρογνώμονες όπλων και αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ιδιαίτερη ανησυχία για ένα ρωσικό «υπερ-όπλο», την πυρηνική τορπίλη Poseidon 2M39. Η ανάπτυξή του προχωρά γρήγορα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να ζητά διαρκή ενημέρωση για την πρόοδο των δοκιμών σε κάθε στάδιο από τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σόϊγκου.

Ο επικεφαλής των νορβηγικών μυστικών υπηρεσιών, αντιναύαρχος Νιλς Αντρέας Στενσενς, δήλωσε στο CNN ότι έχει αξιολογήσει το Poseidon ως «μέρος νέου τύπου πυρηνικών όπλων το οποίο έχει επιρροή πολύ πέρα από την περιοχή στην οποία το δοκιμάζουν αυτήν τη στιγμή».

Το εν λόγω όπλο προωθείται από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα με ταχύτητα 115 μίλια την ώρα και κινείται σε μεγάλα βάθη μέχρι και 3.300 πόδια. Έχει ισχύ 100 μεγατόνων, η οποία είναι ικανή να παράγει ένα γιγάντιο παλιρροϊκό κύμα για να καταστρέψει τις παράκτιες πόλεις ειδικά στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η ρωσική παρουσία στην Aρκτική περιλαμβάνει βομβαρδιστικά και αεροσκάφη τύπου MiG31BM, καθώς και νέα συστήματα ραντάρ κοντά στην ακτή της Αλάσκας.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.