Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Η Νέα Ρώμη θα ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ όπως η παλιά – Δημοσίευμα «ΦΩΤΙΑ» από «DIE WELT»

 

Όλα ανακοινώνονται...

«Η παρακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έχει μερικούς εκπληκτικούς παραλληλισμούς με την σημερινή κατάσταση: την νομισματική υποτίμηση από τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. ακολούθησε μια πανδημία».

Αυτό γράφει η γερμανική εφημερίδα «DIE WELT», η οποία δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τους παραλληλισμούς μεταξύ της κατάρρευσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της σημερινής κατάστασης στην Ευρώπη, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ΝΕΑ ΡΩΜΗ είναι έτοιμη να πέσει!!!

Όπως αναφέρεται:

«Οι λόγοι για την κατάρρευση της Ρώμης είναι ουσιαστικά οι ίδιοι όπως και στην Ευρώπη σήμερα – πληθωρισμός, πανδημία και κρατικός έλεγχος των αγορών.

Η υποτίμηση ξεκίνησε μετά από δυόμισι αιώνες σταθερότητας και αμέσως μετά ξεκίνησε η πανδημία. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές άρχισαν να ορίζουν μέγιστες τιμές για τα ίδια σιτηρά, γεγονός που οδήγησε σε απότομη μείωση της προσφοράς στην αγορά και σε διακοπή του εμπορίου μεταξύ των πόλεων. 
 
Ως συνέπεια, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχασαν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα όσον αφορά την διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών και η αυτοκρατορία απλά δεν μπορούσε να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο στην οικονομία, αρχίζοντας να αποσυντίθεται».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η ΝΕΑ ΡΩΜΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ, ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ! ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΒΑΒΥΛΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ!!!


Πηγή: Die Welt, https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.