Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι η ιστορία των Εβραίων. Είναι η προϊστορία του Ιησού Χριστού.

 


Πατέρα Επιφάνιε, λένε μερικοί ότι δεν πρέπει να μελετάμε την Παλαιά Διαθήκη είναι των Εβραίων
Και απαντά ο Γέροντας:

<<Δεν είναι η ιστορία των Εβραίων. Είναι η προϊστορία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού! Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας! Ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, και ο Ιακώβ, μπορεί να είναι κατά σάρκα πρόγονοι των Ισραηλιτών, αλλά κατά πνεύμα είναι δικοί μας!

Αυτό το λέγει ο Απόστολος Παύλος: «Γινώσκετε ἄρα ὅτι, οἱ ἐκ πίστεως, οὗτοί εἰσιν υἱοὶ Ἀβραάμ. Προϊδοῦσα δὲ ἡ γραφὴ ὅτι ἐκ πίστεως δικαιοῖ τὰ ἔθνη ὁ Θεός, προευηγγελίσατο τῷ Ἀβραὰμ ὅτι ἐνευλογηθήσονται ἐν σοὶ πάντα τὰ ἔθνη. Ὥστε οἱ ἐκ πίστεως εὐλογοῦνται σὺν τῷ πιστῷ Ἀβραάμ» (Γαλ. Γ’,7-9’)!!!

Και ο Κύριος είπε στους Ιουδαίους: Μη νομίζετε ότι το να λέτε, «Πατέρα έχομε τον Αβραάμ», έχει κάποια αξία, αφού εσείς δεν πολιτεύεσθε, όπως ο Αβραάμ.
Ο Χριστιανικός λαός είναι ο κατά πνεύμα Ισραήλ. Όποιος Χριστιανός μιμείται την πίστιν του Αβραάμ, αυτός είναι παιδί του Αβραάμ. Και όχι οι Εβραίοι, οι οποίοι απεδοκίμασαν τον Μεσσία, στον οποίο ο Αβραάμ επίστευσε και προσδοκούσε. Όλοι οι Δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης, τον Μεσσία προσδοκούσαν! Και ο Ιακώβ και οι άλλοι Πατριάρχες. Και ο Θεόπτης Μωϋσής, ο οποίος είπε: «Προφήτην ἐκ τῶν ἀδελφῶν σου ὡς ἐμὲ ἀναστήσει σοι Κύριος ὁ Θεός σου, αὐτοῦ ἀκούσεσθε» (Δευτερονόμιον ΙΗ’15’)!!!

Eίναι, λοιπόν, κατά πνεύμα, δικοί μας πρόγονοι οι Άγιοι της Παλαιάς Διαθήκης! Η αντίληψις ότι, η Παλαιά Διαθήκη είναι η ιστορία του Εβραϊκού Λαού, είναι στρεβλή. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται γιά την προϊστορία του Χριστιανισμού! Είναι η προϊστορία του Ιδίου του Κυρίου μας!
Οι Ιουδαίοι τώρα είναι πλέον αντίχριστοι, δεν είναι περιούσιος λαός, εξέπεσαν... Δεν το ψάλλομε την Πεντηκοστή: «Ιουδαίοι… ἀπιστίᾳ νοσήσαντες, Θεϊκῆς ἐξέπεσον Χάριτος…»; >>!!
 
Πηγή: http://stratisandriotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.