Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Χάος στο Ισραήλ. Πέφτει ο Νετανιάχου. Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν την Οικία του.




Χάος στο Ισραήλ. Πέφτει ο Νετανιάχου. Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν την Οικία του. Φυγαδεύθηκε. Απέλυσε τον Υπ. Άμυνας Yoav Galant γιατί ζήτησε την κατάργηση δικαστικής μεταρρύθμισης! Η οικογένεια του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου εκκενώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις στο αρχηγείο εσωτερικής ασφάλειας. Περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί διαδηλώνουν σε όλο το Ισραήλ αυτή τη στιγμή αναφέρει το Channel 12

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού στον απόηχο της απώλειας του ελέγχου λόγω του εσωτερικού διχασμού! Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας: Έχουμε χάσει τον έλεγχο σε πολλά σημεία όπου γίνονται διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου!

Χάος στο Ισραήλ… ένα βήμα πριν την αιματοχυσία ή το πραξικόπημα. Συνταγματική Μοναρχία από Νετανιάχου κατάργηση ουσιαστικά της 3η εξουσίας της Δικαστικής. Όλοι στους δρόμους σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ και Béer Sheva.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόλυση του υπουργού Άμυνας Yoav Galant το βράδυ της Κυριακής, δεκάδες χιλιάδες πολέμιοι της δικαστικής μεταρρύθμισης βγήκαν στους δρόμους της χώρας για να καταγγείλουν τη «δικτατορία» που επέβαλε ο Benjamin Netanyahu.i24news

Άναψαν φωτιές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

O Νετανιάχου επαιρόταν ότι κατά το κόβιντ έκανε τη χώρα του ένα πειραματικό εργαστήρι ,με αφορμή τον καθολικό εμβολιασμό τι γίνεται όμως αν τα πειραματόζωα βγουν από τα κλουβιά τους; Mερικά πειράματα δεν έχουν καλό τέλος..για τους μαθητευόμενους μάγους..

Λευκός Οίκος: Ό,τι συμβαίνει στο Ισραήλ θα επηρεάσει την ασφάλεια και τον στρατό του.

Πρώην αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου του IDF: “Καλώ όλους τους εκπροσώπους του Ισραήλ στις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο να παραιτηθούν αμέσως. Μην υπηρετείτε μια παράνομη κυβέρνηση..

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λικούντ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ πρέπει να παραιτηθεί αφού απόψε, έφερε το Ισραήλ στα πρόθυρα ενός αδελφοκτόνου πολέμου

Εξέλιξη της κατάστασης απόψε στο Ισραήλ:
    🔹 O Υπουργός Άμυνας απολύθηκε από τον Νετανιάχου.
    🔹 Ο διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας επιστρέφει επειγόντως από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες             Πολιτείες.
    🔹 Τεταμένη κατάσταση στο Τελ Αβίβ.
    🔹 Ο Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες παραιτείται.
    🔹 Τα συνδικάτα θα κηρύξουν γενική απεργία, τα πανεπιστήμια κλείνουν από αύριο.
    🔹 Αρκετές ομιλίες από αξιωματούχους και πρώην αξιωματικούς της κυβέρνησης ή του στρατού         κατά του Νετανιάχου.
    🔹 Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι είναι «πολύ ανήσυχες» για την κατάσταση.
    🔹 Για την αντιπολίτευση, ο Νετανιάχου πέρασε απόψε την «κόκκινη γραμμή».

έκτακτη σύσκεψη υπό το Νετανιάχου που είναι ταμπουρωμένος στο γραφείο του τώρα. Ο Νετανιάχου διεξάγει διαβουλεύσεις για το αν θα σταματήσει η δικαστική νομοθεσία

Απεργία πείνας ξεκινούν αύριο δεκάδες Ισραηλινοί δήμαρχοι και επικεφαλής περιφερειακών συμβουλίων

Δεκάδες γιατροί σε νοσοκομεία του Ισραήλ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μην έρθουν αύριο στη δουλειά “λόγω ασθένειας” μετά την απόλυση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ – JPost

Πρώην πρωθυπουργός Naftali Bennett: «Το Ισραήλ βρίσκεται στο μεγαλύτερο κίνδυνο από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ»

Δημοσιογράφος στο Channel 12 του Ισραήλ: “(Αυτή είναι) η πιο δραματική νύχτα που μπορώ να θυμηθώ εδώ και δεκαετίες”

Συγκεντρωτισμός. Μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. Οι διαδηλωτές πολιορκούν την Πρωθυπουργική κατοικία. Διαδηλωτές παραβίασαν οδοφράγματα κοντά στο σπίτι του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ. Οι διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ κατάφεραν να σπάσουν όλα τα οδοφράγματα της αστυνομίας και βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας.Η ισραηλινή ασφάλεια οδηγεί την οικογένεια Νετανιάχου στα κεντρικά γραφεία της Shin Bet, αφού οι διαδηλωτές παραβίασαν τα φράγματα της αστυνομίας και υπό το φως της κατάστασης που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο γύρω από το σπίτι του.Ισραηλινοί διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Νετανιάχου, ενώ ο γιος του κατηγόρησε τα εβραϊκά λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποκινούν κατά του Νετανιάχου και πλήρωσαν 150 δολάρια σε κάθε διαδηλωτή με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του

Ο Νετανιάχου απολύει τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ επειδή ζήτησε να σταματήσει η δικαστική μεταρρύθμιση. Χιλιάδες βγαίνουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Η ασφάλεια του Ισραήλ παραμένει η αποστολή της ζωής μου», λέει ο έκπτωτος υπουργός. Η κυβέρνηση συνεχίζει τη νομοθετική εκτροπή. The Times of Israel Συνταγματικό πραξικόπημα…

Χιλιάδες είναι συγκεντρωμένοι έξω από την κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ. Ευγενική προσφορά του «Κινήματος Ομπρέλας Αντίστασης κατά της Δικτατορίας»

Ο Νετανιάχου απέλυσε τον υπουργό Άμυνας της χώρας που του ζήτησε να αναστείλει τη δικαστική του μεταρρύθμιση δίνοντάς του πλήρεις εξουσίες απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη χώρα καθημερινά.

Αλλά όχι !! Όπως και ο Μακρόν συνεχίζει!! Ένας ισραηλινός ρεπόρτερ του Ynet κάνει μια λεπτώς καλυμμένη έκκληση για πραξικόπημα.
 
 

«Επείγουσα διαδήλωση» αυτή τη στιγμή στο Τελ Αβίβ. Όλα τα ισραηλινά κανάλια μεταδίδουν ειδικά ρεπορτάζ αυτή τη στιγμή. Ορισμένοι Ισραηλινοί φιλελεύθεροι λένε ότι ο Νετανιάχου απειλεί την ίδια την ύπαρξη της χώρας. Αναφορές αναφέρουν ότι τακτικοί Ισραηλινοί στρατιώτες μπορεί να λιποτακτούν.

Το IDF δεν γνωρίζει πού να απευθυνθεί για να λάβει άδεια για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων. Ισραηλινός Δημοσιογράφος: Υποθέτω προσεκτικά ότι από σήμερα στις 9 μ.μ. δεν έχουμε αεροπορία ικανή να διεξάγει πραγματικό πόλεμο.

Αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ φαίνεται να έχει χαρακτηριστικά στρατιωτικής, συνταγματικής και πολιτικής κρίσης. Οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλήξει σε αιματοχυσία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οι αναφορές λένε ότι «η αστυνομία είναι απολύτως συγκλονισμένη στο Τελ Αβίβ». Τώρα έξω από την Κνεσέτ: Η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τους διαδηλωτές με γκλοπ.

 
 

Ο επικεφαλής της Shin Bet, (υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας) ο Ronen Bar, έφθασε στην Πρωθυπουργική κατοικία όπου ο λαός απειλεί να εισβάλλει.. 
 
Το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πόλη της Ιερουσαλήμ δέχεται εισβολή από διαδηλωτές. Αστυνομικοί στην πόλη Ra’anana ενώνονται με τους Διαδηλωτές με Σημαίες.

Πρώην Ισραηλινός διοικητής Εϊτάν Μπεν-Ελιάχου: «Ο Νετανιάχου κήρυξε εμφύλιο πόλεμο»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.