Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» αναχωρεί για το Άγιον Όρος! 500.000 τίμησαν την ιστορική Εικόνα!

ΠΑΝΑΓΙΑ ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”- Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σχεδόν 500.000 κόσμο όλο αυτό το διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε η εικόνα να παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 15 Μαΐου 2023 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, ενώ μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για παράταση της διαμονής, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην Μητρόπολη Αθηνών μέχρι και αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου. 

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!

Η Ιερά μας Μητρόπολις ανακοινώνει ότι, κατόπιν της αποφάσεως της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους Άθω να παραταθή μέχρι και την πρωΐα της Τετάρτης 17ης Μαΐου τ.έ., η παραμονή της Ιεράς και Πανσέπτου Εικόνος ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών όπου και ευρίσκεται, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ μέχρι νεωτέρας η έλευση της Περιπύστου αυτής Εικόνος στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Οσίου Αυξεντίου Κάτω Σταυρού.

Για ό,τι νεώτερο επί της προθέσεώς μας να υποδεχθή η Ενορία του Οσίου Αυξεντίου Κάτω Σταυρού της Ιεράς μας Μητροπόλεως το Πανίερο Κειμήλιο του Αγίου Όρους ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ κατά την επιστροφή του από την Αθήνα προς τον Γεραρό Άθωνα, θα επανέλθουμε με νεώτερη προς τούτο ανακοίνωση.

Βέβαια, αυτό συνεπάγεται και τον συνωστισμό για ακόμη περισσότερο κόσμο προκειμένου να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία, λίγο πριν αναχωρήσει η Ιερά Εικόνα για το Άγιον Όρος.
 
Να σημειωθεί πως, η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, αποτελούσε και παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας τότε της πανδημίας του κορονοϊού και των υγειονομικών μέτρων που βρίσκοντα σε ισχύ. 

Η Παναγία «Άξιον Εστι» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα των πιστών με την φετινή να αποτελεί την όγδοη φορά.

 

Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.