Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η ιστορία του Μπαχμούτ που τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης δε θέλουν να ξέρετε

Σήμερα, βουτάμε βαθιά σε μια ιστορία εμμονής, απόσπασης της προσοχής και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης γύρω από τη μαγευτική πόλη Bakhmut.

Παρουσίαση Freepen.gr

Η εμμονή: Η στρατηγική σημασία του Bakhmut στοιχειώνει την Ουκρανία

Ας βάλουμε το σκηνικό: το Bakhmut, μια μικρή πόλη σε μια κρίσιμη γραμμή ανεφοδιασμού, έχει γίνει το επίκεντρο μιας κατακλυσμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατάληψή του μπορεί να άλλαξε την κατεύθυνση της μάχης και να άνοιξε το δρόμο για τη Ρωσία να καταλάβει μεγάλο μέρος της Ουκρανίας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η προοπτική της απώλειας του Μπαχμούτ προκάλεσε εφιάλτες στην Ουκρανία. Τι περισσότερο, μάντεψε; Ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους έγινε πραγματικότητα! Ναι, η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο της βασικής πόλης Μπαχμούτ του Ντονμπάς.

Ενόψει του πρόσφατου γεγονότος, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε την απελευθέρωση του Μπαχμούτ, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι επέλεξε να ξεκινήσει τη δική του ψυχολογική επιχείρηση, μια μαζική απόσπαση της προσοχής που έχει σχεδιαστεί για να αποσπάσει την προσοχή από τις εδαφικές προόδους της Ρωσίας.

Δύο ημέρες αφότου οι Ρώσοι ανέλαβαν τον έλεγχο του Μπαχμούτ, φιλουκρανοί σαμποτέρ εισέβαλαν στον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δημιούργησαν στιγμές τρόμου στους ντόπιους αμάχους.

Τακτικές απόσπασης της προσοχής


Οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν με τόλμη στη συνοριακή ζώνη της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, προκαλώντας θύματα, περίπου όπως ισχυρίζεται η τοπική κυβέρνηση. Ξαφνικά, δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο έμοιαζαν σαν να ήταν αυτή η πιο συγκλονιστική είδηση ​​ποτέ. Η φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης απέσυρε την προσοχή από την απελευθέρωση του Μπαχμούτ από τους πονηρούς Ρώσους. Σύμπτωση; Δε νομίζω.

Ο Αντρέι Γιουσόφ, εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ωστόσο, ο Yusov δήλωσε ότι δεν κινητοποιήθηκαν ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην επιχείρηση, με την επίθεση να οργανώνεται από Ρώσους σαμποτέρ που συνδέονται με τη λεγόμενη Λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το Russian Volunteer Corps (RDK), δύο ρωσικές οργανώσεις αντιφρονούντων που έστειλαν Νεοναζί εθελοντές να πολεμήσουν για την Ουκρανία. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν απτά στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του Yusov.

Εδώ είναι η ουσία: η επίθεση στο Μπέλγκοροντ ήταν μια θλιβερή προσπάθεια, μια στρατιωτική ανοησία καταδικασμένη από την αρχή. Το σώμα των στρατευμάτων της Ουκρανίας ήταν γελοίο, ανίκανο να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη εισβολή ή να εγκαθιδρύσει μακροχρόνια κατοχή. Ήταν μια μικρής κλίμακας τρομοκρατική εισβολή που προκάλεσε απώλειες αμάχων αλλά δεν αφορούσε στο ελάχιστο τις ρωσικές στρατιωτικές μονάδες.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ω τόσο ευγενικά στην αναζήτηση της αλήθειας, αποδείχτηκε πως έπαιζαν ένα έξυπνο παιχνίδι. Προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή από την ελευθερία του Μπαχμούτ προπαγανδίζοντας την ιδέα ότι η Ουκρανία «αντιδρούσε» γενναία με την επίθεσή τους στο Μπέλγκοροντ. Μπράβο, στρατηγοί μέσων ενημέρωσης. Αλλά, δυστυχώς, η εξαπάτησή τους ήταν βραχύβια.

Ρώσοι πράκτορες εξουδετέρωσαν την τρομοκρατική απειλή μέσα σε λίγες ώρες, αποκαθιστώντας τη δημοτική ασφάλεια. Οι Ρώσοι στρατιώτες εξακολουθούν να κινητοποιούνται στην περιοχή, λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού, αν και οι κίνδυνοι για περισσότερη αιματοχυσία φαίνονται ελάχιστοι. Η αλήθεια είναι πως η ελευθερία του Μπαχμούτ ήταν μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που τα δυτικά ΜΜΕ δεν κατάφεραν να κρύψουν όσο κι αν προσπάθησαν.

Λοιπόν, αναγνώστες μου, το μάθημα για σήμερα είναι αρκετά σαφές. Μπορεί τα μέσα ενημέρωσης να προσπαθήσουν να κρύψουν την αλήθεια, να διαδώσουν ψέματα και να δημιουργήσουν περισπασμούς, αλλά στο τέλος, τα γεγονότα θα έρθουν στο φως. Είτε τους αρέσει είτε όχι, η απελευθέρωση του Bakhmut δε θα ταφεί κάτω από ένα σωρό εξαπάτησης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.