Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Συμφωνία Κιέβου-UNESCO για υπεξαίρεση κειμηλίων ως και των άφθορων λειψάνων Λαύρας Σπηλαίων και μεταφορά τους στα μουσεία Ιταλίας για λογαριασμό Βατικανού.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ Αποκαλύψεις του Διευθυντή Αντικατασκοπείας Ρωσίας: συμφωνία Κιέβου-UNESCO για υπεξαίρεση κειμηλίων ως και των άφθορων λειψάνων Λαύρας Σπηλαίων και μεταφορά τους στα μουσεία Ιταλίας για λογαριασμό Βατικανού. Είναι casus belli. Εγκέφαλοι του πλιάτσικου Γαλλία, Γερμανία, Βατικανό! Σταυροφορίες… Kάνει πίσω τώρα η UNESCO..

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις.. Ο Ναρίσκιν o Διευθυντης της ρώσικης αντικατασκοπείας αποκάλυψε τα φρικιώδη σχέδια για μεταφορά ιερών κειμηλίων μεταξύ αυτών και των άφθορων λειψάνων από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ στη Δύση σημειώνει το INTERFAX.RU
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προέτρεψε να αποτρέψει την απομάκρυνση των ιερών από τη Λαύρα

Υπάρχει ενημέρωση από τις 20:57 → Η Ρωσία αναμένει ότι η UNESCO δεν θα εγκρίνει τη μετακίνηση ορθόδοξων ιερών από την Ουκρανία
Ο διευθυντής της ρώσικης Αντικατσκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και της UNESCO για την απομάκρυνση των χριστιανικών κειμηλίων από το έδαφος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

«Σύμφωνα με το SVR, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των εκπροσώπων της UNESCO για την απομάκρυνση χριστιανικών κειμηλίων, συμπεριλαμβανομένων των ιερών λειψάνων, από την επικράτεια της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ και τη μετέπειτα μεταφορά τους στα μουσεία της Ιταλίας. Η Γαλλία, η Γερμανία και το Βατικανό με το πρόσχημα της «διάσωσης από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα», – αναφέρει τα λόγια του Naryshkin το γραφείο Τύπου του SVR.

Ο Ναρίσκιν σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα έχει γίνει απογραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, έχουν διατεθεί οικονομικοί πόροι για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην Ευρώπη, έχουν προετοιμαστεί οχήματα, μερικά από τα οποία είναι εξοπλισμένα με ψυκτικές μονάδες».

“Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Oνούφριος, ενημερώθηκε ότι οι εικόνες, τα κειμήλια και τα ιερά σκεύη θα μεταφερθούν προσωρινά, φέρεται για ασφάλεια” έως ότου η κατάσταση στην Ουκρανία επανέλθει στο φυσιολογικό”, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών. Γι αυτόν, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιστροφή των λειψάνων δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της Δύσης».

«Για τη χώρα μας, η άμυνα της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ έχει μια βαθιά πνευματική διάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι η αποφασιστικότητά μας να ολοκληρώσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση γίνεται όλο και πιο ισχυρή», είπε ο Ναρίσκιν.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προέτρεψε σ΄αποτροπή εξαγωγής ιερών κειμηλίων από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ στο εξωτερικό.

“Οι πληροφορίες σχετικά με σχέδια εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών από τη Λαύρα του Κιέβου Pechersk είναι σκανδαλώδεις και απαιτούν άμεση επαλήθευση. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε την πραγματική λεηλασία μουσειακής περιουσίας από μουσεία της Βαγδάτης το 2003, μετά την είσοδο του στρατού του δυτικού συνασπισμού στο έδαφος της αυτή τη χώρα», γράφει ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα τη Δευτέρα στο τηλεγραφικό του κανάλι.

Σύμφωνα με τον Legoyda, οι αξίες της Λαύρας είναι ιδιοκτησία του ουκρανικού λαού και της παγκόσμιας Ορθοδοξίας γενικότερα και μια προσπάθεια να τις οδηγήσουν κάπου θα ήταν μια «τερατώδης πράξη».

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ζήτησε να δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να επαληθεύσουν την ασφάλεια των ιερών.

Η UNESCO κάνει πίσω μετά το σάλο των αποκαλύψεων και με ανακοινωθέν της δηλώνει πως δεν συμμετέχει στη μεταφορά λειψάνων της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, συμπεριλαμβανομένων των λειψάνων των αγίων, για τα οποία προειδοποιήθηκαν οι προετοιμασίες στην Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.

 

Πηγή: https://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.