Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Μην παραξενευτείτε, αν κάποτε τον δείτε ζωντανό με νέο πρόσωπο και μαλλιά...

Ο πόλεμος από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα βασίζεται και στην παραπλάνηση του αντιπάλου μέσα από τεχνάσματα.

Η είδηση ότι ο Γεβγένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα έξω από τη Μόσχα κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται για ατύχημα ή για δολοφονία, εντούτοις η Ρωσία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι η στρατηγική της σκέψη ξεφεύγει από τα συμβατικά όρια σε επίπεδα που ο αντίπαλος δεν μπορεί να αντιδράσει.

Εκτιμώ ότι η απόπειρα πραξικοπήματος της Wagner ήταν ένα ευφυέστατο σχέδιο του Κρεμλίνου, με στόχο να αποκαλυφθούν οι υπόγειοι προδότες και το δίκτυό τους εντός της Ρωσίας.
Αυτό ακριβώς συνέβη όταν ο Πριγκόζιν κήρυξε τον εαυτό του επίδοξο πραξικοπηματία. Εκτός από τις μυστικές υπηρεσίες της δύσης, τον προσέγγισαν εγχώριοι προδότες. 

Η απόδειξη ότι όλο αυτό ήταν ένα ευφυέστατο στημένο σχέδιο, φαίνεται στο γεγονός ότι κερδισμένο βγήκε το Κρεμλίνο και γενικά η Ρωσία, αφού λίγο μετά ακολούθησε η σύλληψη του στρατηγού Σουροβίκιν με την κατηγορία ότι κατά το υποτιθέμενο πραξικόπημα προσέγγισε τον Πριγκόζιν ώστε να ενταχθεί στην επανάσταση κατά του Κρεμλίνου.

Με λίγα λόγια όλο αυτό έγινε για να αποκαλυφθεί το πρόσωπο που ήθελε να εκθρονίσει τον Πρόεδρο Πούτιν.
Οι μυστικές υπηρεσίες της δύσης παραπλανήθηκαν, οι Ισραηλινοί και οι Πολωνοί που σήκωναν σημαίες της Wagner παραπλανήθηκαν, οι εγχώριοι προδότες της Ρωσίας παραπλανήθηκαν και όταν όλοι αυτοί κατάλαβαν πόσο έξυπνα τους ξεγέλασε το Κρεμλίνο και κυρίως ο Πριγκόζιν, που χωρίς καμία τιμωρία κυκλοφορούσε μετά το υποτιθέμενο πραξικόπημα πότε στη Λευκορωσία, πότε στην Αγία Πετρούπολη και πότε στην Αφρική, τον μίσησαν θανάσιμα και έβαλαν στόχο ζωής να τον δολοφονήσουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες ένας υποτιθέμενος θάνατος σε αεροπορικό δυστύχημα, όπου δεν μπορεί να βρεθεί το εξαϋλωμένο σώμα του υποτιθέμενου νεκρού, δεν είναι μία άσχημη ιδέα.
Είναι πραγματικά αγχωτικό να ξέρεις ότι σε κυνηγάει όλη δύση με τις μυστικές υπηρεσίες της μετά το κάζο που της έδωσες.

Ως εκ τούτου, ας μην παραξενευτούμε αν κάποτε μάθουμε ότι ο Πριγκόζιν ζει με νέο πρόσωπο και μαλλιά κάπου στις αχανείς εκτάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Γιώργος Θαλάσσης

 Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.