Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Νίκος Γκάλης ἠ όλα μπορούν να γίνουν....


Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Πολλά γράφτηκαν από χθες σχετικά με τον Νίκο Γκάλη, τον σπουδαιότερο αθλητή που έβγαλε η νεώτερη Ελλάδα, με αφορμή την απόσυρση της φανέλας του από την Εθνική Ελλάδος. Πολλοί θυμήθηκαν το γκαλόσημο, που έλεγε ο Ματθαίου ότι έπρεπε να πληρώνουν όσοι μεταγενέστεροι ασχολούνται με την καλαθοσφαίρηση, άλλοι το "γκάγκστερ", το "μεγαλέμπορος πόντων" που τον χαρακτήριζαν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες, ενώ ορισμένοι τον παραλλήλισαν ως προς την επίδραση που είχε για το άθλημα στην χώρα του με τον Μαραντόνα. Εγώ θα προσθέσω ότι δεν υπήρξε και ούτε νομίζω θα υπάρξει καλύτερος καλαθοσφαιριστής από τον Γκάλη σε ολόκληρο τον κόσμο με ύψος από 1.83 και κάτω. 

Και πάνω σε αυτό, νομίζω, πρέπει να δούμε την πραγματική σημασία του Γκάλη ως παραδείγματος για τον Έλληνα. Ο Γκάλης είναι ένα σύγχρονο παράδειγμα για όλους μας, ότι δεν είναι όλα χαμένα. Ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο Γκάλης, με ελάχιστο ύψος για καλαθοσφαιριστή, κατόρθωσε να κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ. Να βρίσκει τρόπους να σκοράρει που κανείς μέχρι τότε δεν είχε φανταστεί. Να αποφεύγει το μαρκάρισμα πολύ ψηλότερων και πολύ αθλητικότερων αντιπάλων και τις συνδυασμένες άμυνες επάνω του. 

Όταν, λοιπόν, σκεφτόμαστε ότι κάτι δεν μπορούμε να το καταφέρουμε, σε προσωπικό ή σε εθνικό επίπεδο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε τον Γκάλη... ιδίως τα νέα παιδιά.... δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί, εάν πιστέψουμε στην επίτευξή του και εργαστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα πάνω σε αυτό. 

Το υπουγείο παιδείας πρέπει να καλέσει τον Γκάλη να περνάει από τα σχολεία και μιλάει στα παιδιά για την επίτευξη στόχων... το ίδιο και σε εθνικό επίπεδο... δεν είναι είμαστε μικρή χώρα και θα κάνουμε ό,τι μας λένε οι ΗΠΑ μπας και μας διατηρήσουν ακόμη μερικές δεκαετίες... όχι... δουλειά χρειάζεται, πίστη στις δυνάμεις του έθνους και η Ελλάδα μπορεί να βγει από την παρακμή.... στην καλαθοσφαίριση τον δρόμο τον έδειξε ο Γκάλης.


Πηγή: https://koukfamily.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.