Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Τα μελλοντικά ρωσικά υπερόπλα θα «εκτροχιάσουν» τα σχέδια της Δύσης

Τέτοια όπλα μπορεί να είναι συστήματα λέιζερ, συστήματα υπέρηχων, όπλα ραδιοσυχνοτήτων και πολλά άλλα προϊόντα, πολλά από τα οποία δεν έχουμε καν φανταστεί ακόμη.

ΗΡωσία αναπτύσσει όπλα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εάν κοιτάξει κάποιος τον τομέα της ασφάλειας, όπλα βασιζόμενα στις νέες φυσικές αρχές θα διασφαλίσουν την ασφάλεια κάθε χώρας στην νέα σελίδα της ιστορίας» τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Τι Δήλωσε Ακριβώς ο Πούτιν;

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ενημέρωσης TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης με συντονιστές στο υπόβαθρο του 8ου Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF) πως όπλα που θα εφαρμόζουν τις νέες φυσικές αρχές θα διασφαλίσουν την ασφάλεια στην νέα σελίδα της ιστορίας, ενώ πρόσθεσε πως οι ρωσικές αρχές το έχουν συνειδητοποιήσει ήδη αυτό.

«Εάν κοιτάξει κάποιος πιο προσεκτικό στον τομέα της ασφάλειας, όπλα που θα εφαρμόζουν νέες φυσικές αρχές θα διασφαλίσουν την ασφάλεια κάθε χώρας στην νέα σελίδα της ιστορίας, η οποία έρχεται σύντομα. Το κατανοούμε αυτό πάρα πολύ καλά και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό» δήλωσε ο Πούτιν.

Η ανάπτυξη όπλων που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές περιλαμβάνει την χρήση πρωτοποριακών τεχνολογιών, επαναστατικών τεχνικών και γενικά πράγματα που η αμυντική βιομηχανία δοκιμάζει για πρώτη φορά. Τέτοια όπλα μπορεί να είναι συστήματα λέιζερ, συστήματα υπέρηχων, όπλα ραδιοσυχνοτήτων και πολλά άλλα προϊόντα, πολλά από τα οποία δεν έχουμε καν φανταστεί ακόμη. 

Θα Βοηθήσουν οι Στενές Σχέσεις με την Κίνα;

Στο ίδιο φόρουμ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τις στενές σχέσεις Μόσχας-Πεκίνου, πράγμα που μας κάνει να εικάζουμε πως θα υπάρξουν σημαντικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα στον μέλλον. Σίγουρα η συνεργασία Ρώσων και Κινέζων επιστημόνων θα βοηθούσε τα δύο κράτη να ανταγωνιστούν ή ακόμη και να κυριαρχήσουν έναντι του ΝΑΤΟ σε αυτόν τον αγώνα νέων όπλων.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν δήλωσε πως διατηρεί φιλικές προσωπικές και επιχειρηματικές σχέσεις με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο υπόβαθρο του 8ου Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε πως οι προσωπικές σχέσεις του με τον Κινέζο ομόλογό του αδιαμφισβήτητα βοηθούν στην προώθηση των διμερών σχέσεων Μόσχας και Πεκίνου γενικά των πολυεθνικών σχέσεων των δύο κρατών.

Μέχρι στιγμής Ρωσία και Κίνα έχουν αποκαλύψει δημόσια αρκετά σχέδια προγραμμάτων στα οποία θα συνεργαστούν, όπως για παράδειγμα προγράμματα στον ενεργειακό και οικονομικό κλάδο, όμως έχουν διατηρήσει μυστικά τα πλάνα τους για τον αμυντικό τομέα.

 

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.