Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Η συγκλονιστική παρέμβαση του προέδρου της Κολομβίας στο βήμα του ΟΗΕ

Της Μαρίας Δεναξά 

Είναι απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της Κολομβίας, Gustavo Petro στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών: 

"Ξεχνούν ότι οι χώρες μας έχουν δεχτεί αρκετές φορές εισβολή από τους ίδιους ανθρώπους που μιλούν τόσο πολύ για εναντίωση στις εισβολές. 

Ξεχνούν ότι εισέβαλαν στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη για το πετρέλαιο. 

Ξεχνούν πως για τους ίδιους λόγους που χρησιμοποιούν για να υπερασπιστούν τον Ζελένσκι, πρέπε να υπερασπιστούν την Παλαιστίνη. 

Ξεχνούν ότι, για να επιτευχθούν οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, όλοι οι πόλεμοι πρέπει να σταματήσουν! Αλλά βοηθούν ώστε να διεξάγεται ένας συγκεκριμένος πόλεμος, επειδή βολεύει την παγκόσμια δύναμη σ αυτό το Games of Thrones, σ αυτό το Hunger Games (...) 

Δεν έχουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια να δώσουν στις χώρες για να προστατευτούν από τις πλημμύρες, τις καταιγίδες και τους τυφώνες. Έχουν όμως τα χρήματα μέσα σε μια μέρα, για να κάνουν Ρώσους και Ουκρανούς να αλληλοσκοτωθούν".

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: https://koukfamily.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.