Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Ρώσος ΥΠΕΞ: «Για αυτό ο Μακρόν μιλάει για νατοϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία»

 

Τι εκτίμησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε τις περιβότητες δηλώσεις για πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία για να ευχαριστήσει την Ουάσιγκτον και να προκαλέσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στον Γενικό Διευθυντή του TASS.

«Όλες οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία κάποιου είδους στρατηγικής αυτονομίας – όλα αυτά αποδείχτηκαν ένα τίποτα. Κανείς δεν το σκέφτεται αυτό τώρα.

Τώρα, παρά το γεγονός ότι ο Μακρόν επιμένει ότι είναι ακόμα πιθανό να στείλουν χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία, δεν πρόκειται πλέον για στρατηγική αυτονομία, αλλά για το πώς να ευχαριστήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και ταυτόχρονα να προκαλέσουν συμμάχους στην ίδια τη Βορειοατλαντική Συμμαχία».

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οι πολιτικοί της νεότερης γενιάς στις χώρες της Βαλτικής έχουν παρόμοιες ιδέες.

“Στην Πολωνία, οι πολιτικοί είναι ώριμοι, αλλά είναι επίσης έτοιμοι να παίξουν ένα τόσο προκλητικό παιχνίδι. Στη Γερμανία, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να δείχνει τουλάχιστον κάποια επιφυλακτικότητα.

Αυτό που έρχεται πρώτο δεν είναι το εθνικό συμφέρον των λαών και των κρατών τους. Αυτό είναι τόσο λυπηρό»:

 

Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.