Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Απρόοπτο με εικόνα του Χριστού δίπλα στον Πάπα στο Καθολικό Πάσχα!! Μιλάνε για «οιωνό»



Σχολιάστηκε αρνητικά η παγερή αντίδραση του Πάπα και της συνοδείας του! Ούτε που ασχολήθηκαν!

Από…απρόοπτα στιγματίστηκε η Αναστάσιμη Λειτουργία στο Βατικανό, όταν μια ριπή ανέμου, ισχυρότερη από τις προηγούμενες προκάλεσε την κατάρρευση μίας πολύ παλιάς εικόνας του Χριστού στον περίβολο της εκκλησίας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ΚΑΝΕΙΣ από τους μεγαλοσχήμονες ιερείς που πλαισίωναν τον Πάπα δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να ανεβάσουν ξανά την εικόνα!!

Κι αυτό παρά το ότι έπεσε δίπλα τους!

Δύο κουστουμάτοι συνοδοί επενέβησαν λίγο αργότερα για να αποκαταστήσουν την εικόνα του Χριστού, η οποία έπεσε σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από τον Πάπα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που βλέποντας αυτό που συνέβη το συνέδεσαν με «κακούς οιωνούς» για το Βατικανό και όχι μόνο.

«Το επεισόδιο, ασυνήθιστο και περίεργο, τράβηξε μεγάλη προσοχή, παρακινώντας πολλούς να αναζητήσουν κρυφά μηνύματα και νοήματα, σχεδόν σαν να ήταν ένας θεϊκός οιωνός ικανός να αποκαλύψει άσχημα μελλοντικά γεγονότα», μεταδίδουν ιταλικά δίκτυα.

Τη σημασία του έχει επίσης το γεγονός πως η εικόνα έπεσε τη στιγμή που ο ομιλών στο βήμα, διαβάζοντας ένα συγκεκριμένο σημείο από τις Πράξεις των Αποστόλων, αναφέρθηκε στον Ιωάννη τον Βαπτιστή και ακολούθως στον Ιησού Χριστό:

«ὑμεῖς οἴδατε τὸ γενόμενον ῥῆμα καθ᾿ ὅλης τῆς Ἰουδαίας, ἀρξάμενον ἀπὸ τῆς Γαλιλαίας μετὰ τὸ βάπτισμα ὃ ἐκήρυξεν Ἰωάννης, Ἰησοῦν τὸν ἀπὸ Ναζαρέτ, ὡς ἔχρισεν αὐτὸν ὁ Θεὸς Πνεύματι Ἁγίῳ καὶ δυνάμει, ὃς διῆλθεν εὐεργετῶν καὶ ἰώμενος πάντας τοὺς καταδυναστευομένους ὑπὸ τοῦ διαβόλου, ὅτι ὁ Θεὸς ἦν μετ᾿ αὐτοῦ·» 

 

 



Δείτε ΕΔΩ σε βίντεο τη στιγμή που πέφτει η εικόνα του Χριστού.

 

Πηγή: https://www.el.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.