Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

«Νύχτα των Αρχηγών» στη Μονή Βατοπεδίου! Τι κάνει σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία στο Άγιο Όρος;



«Νύχτα των Αρχηγών» στη Μονή Βατοπεδίου! Όπως έγραψε από χθες το militaire.gr οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έκαναν «απόβαση» στο Άγιο Όρος. Η επίσημη δικαιολογία της επίσκεψης είναι ότι οι Αρχηγοί θα επισκέπτονταν τη Μονή της Σιμώνος Πέτρας όπου μοναχός είναι συγγενικό πρόσωπο του Α/ΓΕΣ.

Ωστόσο οι κύριοι Δημ. Χούπης (Α/ΓΕΕΘΑ), Γιώργος Κωστίδης (Α/ΓΕΣ), Δημ.Κατάρας (Α/ΓΕΝ) και Δημοσθένης Γρηγοριάδης (Α/ΓΕΑ) , συνοδευόμενοι από περίπου 15 άτομα βρίσκονται από το μεσημέρι στη μονή Βατοπεδίου όπου και γευμάτισαν. Νωρίτερα στη μονή είχε φθάσει ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μονή Σιμονώπετρας θα πάνε την Τρίτη.

Δεν θα δινόταν τόσο μεγάλη σημασία στην επίσκεψη των Αρχηγών στο Άγιο Όρος σε άλλη περίοδο. Αυτή που διανύουμε όμως έχει άλλο ενδιαφέρον. Αναφερόμαστε στις πληροφορίες που υπάρχουν για «επέμβαση στρατιωτικού τύπου» προκειμένου να εκκενωθεί η μονή Εσφιγμένου! Στη μονή ζουν πάνω από 120 μοναχοί και είναι μάλλον αδύνατο να εκκενωθεί δια της βίας, «χωρίς να ανοίξει μύτη» όπως φέρεται να διαβεβαιώνει ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους.

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος έχει αποκαλύψει έγκαιρα από την εκπομπή του το σχετικό σχεδιασμό. Για το θέμα αυτό μίλησε και στο militaire channel εξηγώντας το μεγάλο ρίσκο που θα αναλάβει όποιος δώσει το πράσινο φως για επιχείρηση στη μονή Εσφιγμένου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.