Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χασίς, ναρκωτικά και πνευματικότητα


Τα εθισμένα στα ναρκωτικά άτομα, είναι χαμένα γι’ αυτή τη ζωή. Όταν η επήρεια του ναρκωτικού εξασθενίζει, η ζωή φαίνεται σκληρή, εγκληματική και δύσκολη. Δραπετεύουν πίσω στον ονειρικό τους κόσμο, όπου εκπληρώνουν κάθε επιθυμία χωρίς μόχθο ή ευθύνη. Τέτοια άτομα χάνουν όλη την πνευματική τους ανάπτυξη και είναι εντελώς άχρηστα για τη κοινωνία.
 
Ένα άτομο που χρησιμοποιεί ναρκωτικά, μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει καλύτερες σχέσεις με τους άλλους και αυξημένες ικανότητες στην ομιλία ή την έκφραση. Αυτό είναι πιθανό, αλλά ο αληθινός άνθρωπος, δηλαδή η συνείδηση, δεν υφίσταται ανάπτυξη, απλώς υπνωτίζεται ώστε να δρα μηχανικά.

Μόλις η υπνωτιστική αυτή κατάσταση ξεθωριάσει, ο πραγματικός άνθρωπος είναι πιο αδύναμος από πριν, επειδή μέσα απ’ αυτόν ενεργοποιούταν μια εντολή’ δεν ήταν ο εαυτός του.


 πριν και μετά τα ναρκωτικά

Η χρήση χασίς μόνο βλαβερή είναι για τη πνευματική πορεία του ανθρώπου. Μερικά επακόλουθά της είναι τα εξής: απώλεια της θέλησης, έλλειψη διαύγειας, διασκορπισμός της προσοχής, τεμπελιά, έλλειψη δημιουργικότητας, έλλειψη αυτοπεποίθησης, διογκωμένες ή και αφύσικες σεξουαλικές ορέξεις και ερωτικές συνευρέσεις δίχως διάκριση, έλλειψη στόχου, έλλειψη κατεύθυνσης, απώλεια της επαφής με την εσωτερική ‘πυξίδα’ και την φωνή της ψυχής, απώλεια ιδανικών, ανηθικότητα, αυταπάτες, φοβίες και σε πολλές περιπτώσεις ψυχικές ασθένειες, όπως ψυχώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μία χρήση μπορεί να προκαλέσει ψύχωση και φοβίες. Τελικά το άτομο μπορεί και να απολέσει ακόμα και τη ψυχή του, πράγμα που συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ’ ότι νομίζουμε.

Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα ναρκωτικά και ουσίες. Το κάθε ναρκωτικό έχει τη δική του διαστροφική ‘τεχνολογία’ που χτυπά και καταστρέφειτους λεπτοφυείς νευρικούς ιστούς του ανθρώπου. Με ένα σμπαραλιασμένο νευρικό σύστημα ο άνθρωπος γίνεται ένα σεληνιακό ον, που ζει αυτόματα (όσο κι αν νομίζει ότι κάνει μια ‘επανάσταση’ με τα drugs), που ζει σαν πρόβατο και σαν βαμπίρ που θέλει μόνο να ηδονίζεται και να καταναλώνει, ενώ καθοδηγείται από τα κατώτερα ρεύματα της ζωής, ανήμπορο να αντιδράσει, αφού η θέλησή του είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η συσσώρευση θέλησης είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία στη πνευματικότητα, κι έτσι πρέπει να την φυλάσσουμε σαν θησαυρό, καθώς είναι η θέληση που θα μας ωθήσει σε πνευματικές υπερβάσεις, σε αναβιβάσεις και στην απελευθέρωση από το πόνο του εγωισμού. Τα ναρκωτικά έστω και με ελαφριά χρήση είναι απολύτως καταστροφικά για τη θέληση και για το focus του ατόμου.

Ποιος επωφελείται λοιπόν από τη χρήση ναρκωτικών; Και γιατί όσοι τα χρησιμοποιούν τα υπερασπίζονται; Είναι ορισμένες δαιμονικές οντότητες που επωφελούνται. Αυτές οι δαιμονικές οντότητες "τρέφονται" με την απελπισία που διακατέχει το χρήστη κατά την επιρροή της ουσίας, κι έτσι το άτομο κουβαλά το πονηρό πνεύμα που μόνο σύμμαχος του δεν είναι .

Όσοι χρησιμοποιούν και υπερασπίζονται τα ναρκωτικά, απλά καθοδηγούνται από αυτές τις δαιμονικές οντότητες. Δηλαδή ένα κομμάτι του νου τους είναι υπό το κοντρόλ των δαιμόνων αυτών, και στρέφουν έτσι το άτομο ενάντια στον εαυτό του ούτως ώστε να  το οδηγήσουν στην απόλυτη απελπισία, την τρέλα και τέλος την αυτοκτονία. Δεν είναι δηλαδή η ίδια η καθαρή κρίση ή η ψυχή του ατόμου που υπερασπίζεται τα ναρκωτικά, αλλά οι  πειρασμοί που υπάρχουν στο χρήστη και που δημιουργούν ένα σωρό τεχνητές συλλογιστικές και δικαιολογίες για να συνεχίσει το άτομο τη χρήση των ουσιών αυτών. Και τις συνέπειες αυτές τις έχει επιτρέψει το ίδιο το άτομο, τις έχει καλέσει με τον λάθος τρόπο ζωής και σκέψης του .

Τα ναρκωτικά όχι μόνο δεν είναι σύμμαχοι στη πνευματική πορεία αλλά ένα κατάφωρο αυτοσαμποτάζ που δημιουργεί ζημιές που δεν θα διορθωθούν μέχρι τέλους. Άλλωστε η ευδαιμονία της αυτοϋπέρβασης -την οποία ο κόσμος πλανημένα ψάχνει μέσα από τα ναρκωτικά- δεν μπορεί να αγοραστεί ή να καπνιστεί – είναι καθαρά θέμα σκληρής προσωπικής πνευματικής εργασίας και απαρνήσεων. Δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε ή να ‘δωροδοκήσουμε’ την εξέλιξη με κάποιες ουσίες.

Απόσπασμα απο συνέντευξη πρωην ναρκομανή.
«Ξεκίνησα τα σκληρά ναρκωτικά από το φίλο μου. Στην αρχή σιγά-σιγά, πίστευα πως δεν θα έχανα τον έλεγχο. Κάναμε χρήση πολλοί μαζί. Κερνούσαμε ο ένας τον άλλο. Έχω ξοδέψει μια περιουσία στις ναρκωτικές ουσίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ήμουν πλήρως εξαρτημένη και χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών. Όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά κατέρρευσα. Δεν είχα αίσθηση της πραγματικότητας, είχα πολλές παράνοιες, νόμιζα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν».
Καταστράφηκε η ζωή μου οριστικά.

Τελικά το μόνο που κέρδισα απο τη χρήση των ναρκωτικών είναι η εμπειρία της κόλασης στο σώμα και το πνεύμα. Ο πόνος ήταν αφόρητος αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον αποφύγω. 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ορισμένες στιγμές της ζωής μας συναντάμε σταυροδρόμια που πρέπει να διαβούμε. Εκεί πολεμάει η ηθική που αποκτήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη δύναμη της επιθυμίας που μας καταλαμβάνει εκείνο το διάστημα.
Πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι και δυστυχώς πήρα το λάθος δρόμο. Αυτό μου κόστισε όλη την ευτυχία μου στη ζωή. Βλέπω τι θα μπορούσα να έχω και τι έχω. ΤΙΠΟΤΑ. Το μέλλον ήταν δικό μου, όλα στα πόδια μου, η επιτυχία σίγουρη. Ήμουν 25, το αγόρι μου μου έλεγε κάπνισε λίγο, δεν θα πάθεις και τίποτα, εγώ σε αγαπάω και θέλω να μοιραστούμε τα πάντα, δοκίμασε μια φορά για να καταλάβεις, μια φορά μόνο και άμα δεν σου αρέσει δεν συνεχίζεις κλπ. Η ανόητη υπέκυψα και δοκίμασα χασίς. Δεν άκουσα τους φίλους μου μου έλεγαν να μην το κάνω. Ήθελα να δείξω ότι έχω ανοιχτούς ορίζοντες, ότι δεν είμαι κολλημένη, ότι είμαι ανεξάρτητη. Ότι είμαι μοντέρνα in. Αυτό ήταν η αρχή του τέλους μου. Καταστράφηκαν όλα. Μετά από λίγο καιρό το αγόρι μου με παράτησε, βρήκε άλλη και έμεινα με τον εθισμό. Έχασα τα μαθήματα στη σχολή μου που μέχρι τότε τα πήγαινα καλά και δεν τελείωσα ποτέ. Έχασα την παρέα μου που μόλις είδαν ότι πήρα αυτό το δρόμο με έδιωξαν για να μην τους μεταδώσω τη κακιά συνήθεια. Έχασα την εμπιστοσύνη των γονιών μου και τους έβαλα σε πολύ πόνο. Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου για τον θάνατο του πατέρα μου, που πέθανε από τον καημό του. Έπεσα πολύ, μα πολύ χαμηλά. Τώρα είμαι σε καλό δρόμο έχω κάνει απεξάρτηση και προσπαθώ, βρήκα το Θεό μάλλον με βρήκε Αυτός. Βλέπω όμως ότι έζησα πάρα πολύ πόνο, ξόδεψα όλο μου το χρόνο στη ζωή (τον καλύτερο χρόνο) για να βρεθώ στην αρχή. Κόπηκα στις εξετάσεις τις ζωής. Απέτυχα και για όλα φταίει ότι δεν βρήκα τη δύναμη να ξεκόψω από το αγόρι μου που δήθεν με αγαπούσε. Ίσως είχα την αίσθηση ότι μπορώ να τον βοηθήσω, με την αγάπη μου θα τον έφερνα στον ίσιο δρόμο. ΨΕΜΑ τεράστιο και πλάνη. Αντίθετα εγώ υπέκυψα και κύλισα. Το μόνο που μπορώ να κάνω για να νιώσω λίγο καλύτερα, να εξιλεωθώ είναι να λέω σε όσους μπορώ. Αν σχετίζεσαι με άτομα που παίρνουν ναρκωτικά φύγε, φύγε μακριά. Δεν μπορείς να τα σώσεις μόνο στον εαυτό σου θα κάνεις κακό. Όσο και να παρακαλάς, αν ο χρήστης από μόνος του δεν σοκαριστεί γερά (να κοντέψει να πεθάνει) τότε δεν πρόκειται να σταματήσει με τίποτα. Πρέπει να πάθει μεγάλο κακό για να ξεκινήσει προσπάθεια. Είναι σκληρό αυτό που λέω αλλά είναι η πραγματικότητα.

ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ. Ο Θεός θα φροντίσει για τον καθένα.

Μια ταλαιπωρημένη ύπαρξη που προσπαθεί πια να κερδίσει την μετά θάνατο ζωή μιας και την επίγεια την έχασε.

Αλήθεια είπε...

Ανώνυμη φίλη και αναγνώστρια, σε ευχαριστώ προσωπικά που κατέθεσες εδω μέσα το απόσταγμα της ζωής σου. Με την ελάχιστη γνώση που μπορώ να έχω πάνω στο θέμα, θέλω να σου πώ να μην σταματήσεις να προσπαθείς και προ πάντων μην χάνεις την ελπίδα σου. Ο Θεός βοηθάει τους ανθρώπους που ρποσπαθούν να έρθουν κοντά Του. Κάνεις έναν μεγάλο αγώνα και μην τον αφήσεις για οποιονδήποτε λόγο. Το παράδειγμα σου ας γίνει μάθημα σε αυτούς που είναι ανυποψίαστοι και εύχομαι πραγματικά να βοηθήσει αυτούς που το έχουν ανάγκη. Μην ξεχνάς ότι η μεταμέλεια είναι πάντα δεκτή στον Θεό και αυτό θέλει απο εμάς.
Εύχομαι να βγείς νικήτρια στο τέλος του δρόμου.

Χρόνης είπε...

Συνέχισε την προσπάθειά σου. Ο αγώνας σου είναι μεγάλος, αλλά να πιστεύεις στο Θεό. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας γιατί έχει μεγάλη διαφορά να διαβάζεις ένα άρθρο από το να σου μιλάει κάποιος που έχει ζήσει καταστάσεις. Σου εύχομαι ο Θεός να σου απαλύνει τον πόνο σου και να σε βοηθάει. Η μετά θάνατον ζωή αν κερδηθεί είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Moderator είπε...

Ειλικρινά έμεινα κατάπληκτος και συγκινημένος, διότι όπως είπε και ο Χρόνης είναι πολύ διαφορετικό να τα ακούς αυτά τα θέματα από "πρώτο χέρι". Θαυμάζω την προσπάθεια που κάνεις και τη θέλησή σου να γυρίσεις στην αληθινή εν Χριστώ ζωή.Είσαι ένας σύγχρονος ήρωας, άξιος συγχαρητηρίων, μιας και μπόρεσες να βγεις από τα πλοκάμια αυτής της μάστιγας. Σου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις τον αγώνα σου με θάρρος, πίστη και ελπίδα στο Θεό.

Τέτοια άτομα σαν και εσένα, δίνουν και σε όλους εμάς τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη μέλλουσα ζωή.Είσαι ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για όσους υποφέρουν σωματικά και ψυχικά.

Θεωρώ ότι μια γλυκιά εκκλησιαστική μελωδία όπως αυτή
http://gnosesthe.blogspot.com/2011/12/blog-post_9795.html
ίσως καταπρύνει τον ψυχικό σου πόνο.

Καλά Χριστούγεννα!

Mao tse είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την προσωπική σου μαρτυρία. Μας δυναμώνει τα πιστεύω μας και μας ενισχύει το έργο μας κατά των ναρκωτικών. Εύχομαι ο Θεός να σε έχει καλά και να σου δώσει την ευκαιρία να αφυπνήσεις τους νέους να μην πέφτουν στην παγίδα των ναρκωτικών ουσιών. Καλά Χριστούγεννα.

Αλήθεια είπε...

Καλά, moderator μου άρεσε η παραπομπή σου... πολύ καλή και πράγματι οι ύμνοι της εκκλησίας μας μπορούν να ηρεμήσουν τους ανθρώπους και να τους φέρουν πιο κοντά στο θεό

NORTHmanGR είπε...

ΑΝΩΝΥΜΗ ΦΙΛΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.

ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ για τις ευχές σας και τη συμπαράσταση. Μπορεί να είναι απλώς λόγια αλλά μου δίνουν κουράγιο. Προσπαθώ και αγωνίζομαι. Άργησα να μάθω για το Θεό αλλά νομίζω ότι βρήκα μια άκρη μέσα απο πολύ σκοτάδι.

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.