Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Μια απλή «συνταγή» για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά


Όλοι γνωρίζουμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά από τα δημόσια κηρύγματά τους. Καθημερινά τους συναντάμε στους δρόμους, στις πλατείες, στο σταθμό του ηλεκτρικού, ακόμη έρχονται και στα σπίτια μας.

Επειδή μας ρωτούν αρκετοί φίλοι μας, όταν μας ενοχλούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τι πρέπει να κάνουμε, η απάντηση είναι η εξής:

Να κάνετε τον Σταυρό σας και να τους πείτε να το κάνουν και αυτοί.

Θα εξαφανιστούν από μπροστά σας!!!

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απεχθάνονται το Ιερό Σύμβολο του Σταυρού και εκφράζονται περιφρονητικά και ειρωνικά γι αυτόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κάνουν ποτέ το σταυρό τους!

Δεν τον τιμούν, διότι υπήρξε ,όπως λέγουν, όργανο εγκλήματος και κατηγορούν τους χριστιανούς, που τον προσκυνούν, …ως ειδωλολάτρες.

Δοκιμάστε την συμβουλή μας και πείτε μας τα αποτελέσματα!


Πηγή: poimin.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ομως το ποθούμενο είναι να Α Ν Α Ν Η Ψ Ο Υ Ν απο το λ η θ α ρ γ ο τους .

Ανώνυμος είπε...

πρωτη ερώτηση :

με βάση τη θυσία του Ιησού Χριστού, έχετε μετανοήσει για τις αμαρτίες σας και έχετε αφιερώσει τον εαυτό σας στον Ιεχωβά για να κάνετε το θέλημα του;

δεύτερη ερώτηση :

κατανοείτε ότι η αφιέρωσή σας και το βάπτισμά σας σάς ταυτίζουν ως έναν από τους μάρτυρες του Ιεχωβά σε συνταύτιση με την από το πνεύμα κατευθυνόμενη οργάνωση;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μ ε π ο ι ο τρόπο συνδέονται τ ε τ ο ι ο υ ε ι δ ο υ ς ερωτήματα με την εντολή του Χριστού προς τους μαθητές του - πορευθεντες μαθητευσατε πάντα τα έθνη βαπτιζοντες αυτούς εις το όνομα του π α τ ρ ο ς και του υ ι ο υ και του α γ ι ο υ π ν ε υ μ α τ ο ς - ας το πει η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά .

Ανώνυμος είπε...

Αντί για σταυρό προτιμουν να ομιλούν για π α σ α λ ο β α σ α ν ω ν , για π α λ ο υ κ ι , δ ε ν τ ρ ο , ξ υ λ ο β α σ α ν ι σ μ ο υ , ε ν ω ο Απόστολος των εθνών αποκαλεί κ α υ χ η μ α το σταυρό του Χριστού , όπως έγραψε σε επιστολή .

Ανώνυμος είπε...

Τ ι απαντάτε στα ανωτέρω αξιωματούχοι , επίσκοποι και πρεσβύτεροι οι οποίοι ανηκετε στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , και μέτοχοι οι οποίοι ιδρυσατε και χρηματοδοτείτε την εταιρία ;

Ανώνυμος είπε...

Αξιωματούχοι και μετοχοι , εξηγειστε το μ π ε ρ δ ε μ α τ α κ ι με το όνομα του Θεού : Σε ψαλμούς , Ματθαίο , πράξεις των Αποστόλων , επιστολή προς Εβρ. απαντάται η εξής πρόταση : είπε ο κύριος προς τον κυριον μου . Όμως η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά α ν τ ι κ α θ ι σ τ α το κύριος με το Ιεχωβά διοτι το κύριος δ ε ν είναι όνομα , όπως είναι το Ιεχωβά . Σωστή διατύπωση , με το σκεπτικό των μαρτύρων του Ιεχωβά : είπε ο Ιεχωβά προς τον Ιεχωβά μου . Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ; Απαντώ : Ο χ ι , η οργάνωση δ ε δέχεται τέτοια διατύπωση διότι στη μνκ η προταση απαντάται ως εξής : είπε ο Ιεχωβά προς τον κυριον μου . Τίθεται το ερώτημα : με π ο ι ο σκεπτικό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά α ν τ ι κ α θ ι σ τ α μ ο ν ο το π ρ ω τ ο κύριος με το Ιεχωβά , ε ν ω α ν τ ι θ ε τ ω ς κ ρ α τ α α θ ι κ τ ο , α ν α λ λ ο ι ω τ ο , α μ ε τ α β λ η τ ο , ι δ ι ο α κ ρ ι β ω ς , ι δ ι ο κ α ι α π α ρ α λ λ α κ τ ο το δ ε υ τ ε ρ ο κύριος ; Τ ι απαντάτε σ' αυτό , οι ιθύνοντες οι οποίοι ανήκετε στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

Ανώνυμος είπε...

Α Κορ. 2,8 : αλλὰ λαλοῦμεν σοφίαν Θεοῦ ἐν μυστηρίῳ , τὴν ἀποκεκρυμμένην , ἣν προώρισεν ὁ Θεὸς πρὸ τῶν αἰώνων εἰς δ ο ξ α ν ἡμῶν ,
ἣν ο υ δ ε ι ς τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου ἔγνωκεν· ε ι
γὰρ ἔγνωσαν , ο υ κ ἂν τὸν Κύριον τῆς δ ο ξ η ς ἐσταύρωσαν·

Ανώνυμος είπε...

Σωστοτερη διατύπωση, με το σκεπτικό των μαρτύρων του Ιεχωβά : ε ι γαρ εγνωσαν , ο υ κ αν τον Ιεχωβά της δ ο ξ η ς εσταυρωσαν . Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

Ανώνυμος είπε...

Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον και την αγωνία πολλών πιστών για την δυσκολία αντιμετώπισης των μαρτύρων του Ιεχωβά είτε σε κατ’ ιδίαν συζητηση είτε σε διάλογο στο διαδίκτυο (internet), αποφασίσαμε – λόγω της μακρόχρονης τριβής μας και ενασχόλησης μαζί τους – να γράψουμε άρθρο με το οποίο ο πιστός όχι μόνο θα κατατροπωνει εύκολα και απλά τον οποιοδήποτε μάρτυρα του Ιεχωβά, αλλά θα τον τρέπει κυριολεκτικως σε φυγή, ακόμα και εκείνος ο πιστός ο οποίος έχει πληρη άγνοια της Αγίας γραφής και της διδασκαλίας των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Και η ευκολία αυτή συνίσταται, πως ο πιστός δε χρειάζεται να διαθέτει απολύτως τίποτα. Ούτε Άγια γραφή, ούτε γνώση και χρήση αυτής, ούτε ιδιαίτερη σχέση με δογματικά ζητήματα, ούτε πολύ περισσότερο φυλλάδια και έντυπα της οργάνωσης των μαρτύρων του Ιεχωβά. Όλα τα «όπλα» που θα χρησιμοποιει εναντίον τους βρίσκονται στο παρόν άρθρο.

Πριν όμως τα εκθέσουμε, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα τα οποία ο πιστός οφείλει να τα γνωρίζει.

Όταν κάποιος κάνει διάλογο με ένα μαρτυρα του Ιεχωβά βρισκεται απέναντί οχι μόνο με το μάρτυρα του Ιεχωβά αλλά με ολόκληρη την οργάνωσή του. Μια οργάνωση που δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Γιατί από την νηπιακή σχεδόν ηλικία, τους εκπαιδεύει σε ημερήσια βάση πώς να διεξάγουν τον διάλογο και να αποφεύγουν τις δυσκολίες και τις κακοτοπιές. Τους προμηθεύει με έντυπα τα οποία έχουν έτοιμες τις απαντήσεις σε οτιδήποτε συζητείται στο διάλογο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αλλά τους έχει έτοιμα και τα χωρία της γραφής – τα οποία πολλές φορές ελάχιστη σχέση έχουν με το υπό συζήτηση θέμα – με τα οποία «βομβαρδίζεται» ο «αντίπαλος» και έτσι όχι μόνο δε τον αφήνουν να πάρει ανάσα αλλά δημιουργούν και τη ψευδαίσθηση της υπεροχής του μαρτυρα του Ιεχωβά ιδιαίτερα στην γνώση της γραφής. Γι’ αυτό λέγεται, πως οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι άριστοι γνώστες της γραφής.


Εκεί βέβαια που γίνεται ανηλεής «βομβαρδισμός» του «αντιπάλου» είναι στο διάλογο στο διαδίκτυο (internet). Επειδή όλοι οι μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν προμηθευτεί από την οργάνωσή τους CD στο οποίο έχουν έτοιμα χωρία για το οποιοδήποτε θέμα. Και έτσι το μόνο κόπο που έχουν να κάνουν είναι να αντιγράψουν το κατεβατό αυτών των γραφικών χωρίων.

Να φέρουμε ένα παράδειγμα. Συζητείται π.χ. το θέμα για την Αγία Τριάδα. Στην Μετάφραση Νέου Κόσμου (μνκ) δηλαδή την Καινή Διαθήκη των μαρτύρων του Ιεχωβά και στις τελευταίες σελίδες της έχει περιεχόμενα που επιγράφονται «γραφικά Θέματα για συζήτηση». Στη λέξη Τριάδα λοιπόν, μετρήσαμε πάνω από 40!! χωρία της γραφής έτοιμα προς χρήση. Την στιγμή λοιπόν που ο Ορθόδοξος πιστός πασχίζει να βρει στη γραφή έστω και ένα χωρίο για να απαντήσει, ο μάρτυρας του Ιεχωβά διαθετει ολόκληρο «οπλοστάσιο»! «Ξύλινα σπαθιά» εναντίον «ατομικων βομβών»!!

Αν παρόλα αυτά ο πιστός καταφέρει και φέρει τον μάρτυρα του Ιεχωβά σε δύσκολη θέση ώστε να μη μπορεί να του απαντήσει, κανένα πρόβλημα πάλι για τον μάρτυρα του Ιεχωβά. Ξεφεύγει άνετα «πηδώντας» σε άλλο θέμα ή επικαλείται πως θα το κοιτάξει το θέμα για να το συζητήσουν την επόμενη φορά με αποτέλεσμα σχεδόν πάντα να ξεχνιέται το θέμα στο οποίο ήρθε σε δεινή θέση.

Gaila Noble είπε...

Είπατε στην οικογένειά μου και τους φίλους μου ότι ήμουν δ α ι μ ο ν ι κ η , κ α κ η , μια α π ο σ τ α τ ι ς , μια π ν ε υ μ α τ ι κ ή π ο ρ ν η , ά ξ ι α ο λ ι κ ή ς κ α τ α σ τ ρ ο φ η ς απ’ τον ο ρ γ ι σ μ ε ν ο Iεχωβα

Ανώνυμος είπε...

Το ανωτέρω να μ η το λάβετε υπ'οψη διότι δημοσιεύτηκε από βιασύνη .

Ανώνυμος είπε...

1. Το έντυπο «μπορείτε να ζείτε για πάντα στον παράδεισο στη γη» γνωστό και ως «μπορείτε να ζείτε» έκδοσης 1993, που περιέχει σχεδόν όλη την διδασκαλία και τα πιστεύω των μαρτύρων του Ιεχωβά.

2. Την μετάφραση νεου κοσμου (μνκ) έκδοση 1993, δηλαδή την κπαινή διαθήκη των μαρτύρων του Ιεχωβά που βασίζετα στο Ελληνικό κείμενο των Γουέστκοτ και Χορτ.

3. Μπ. Γουέστκοτ και Τζ. Α. Χορτ. Βιβλικοί ερευνητές του 19ου αιώνα που το 1881 εξέδωσαν την καινή διαθήκη βασισμένοι στα υπάρχοντα χειρόγραφα που διασώθησαν από την αρχή του Χριστιανισμού. Το κείμενο της καινής διαθήκης τους υπάρχει στη διεύθυνση: http://www.whdc.bible.com/

4. Το περιοδικό «σκοπιά» το επίσημο όργανο της οργάνωσης των μαρτύρων του Ιεχωβά μέσω του οποίου διοχετεύεται η διδασκαλία της.

ο «ερχομενος με σαρκα»

κάθε φορά που τυχαίνει να ασχολούμαστε με το εν λόγω θέμα δε μπορούμε να συγκρατήσουμε ένα αυθόρμητο χαμόγελο που σχηματίζεται στα χείλη μας όταν θυμόμαστε την συμπεριφορά που επέδειξαν δύο μάρτυρες του Ιεχωβά με τους οποίους είχαμε διάλογο πριν χρόνια. Ίδρωναν και ξεΐδρωναν προσπαθώντας να μας απαντήσουν, άνοιγαν και ξανάνοιγαν τα βιβλία της Οργάνωσης τους μήπως βρουν απάντηση, αλλά φευ(δυστυχώς)! Απάντηση δεν ερχόταν από πουθενά! Ώσπου αλλάξαμε θέμα συζήτησης για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ας δούμε τώρα την αιτία του ιδρώματος και του ξεϊδρώματος των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Σε βιβλίο της οργάνωσης των μαρτύρων του Ιεχωβά «μπορείτε να ζείτε» υπάρχει το κεφάλαιο 17 το οποίο φέρει τον τίτλο «η επάνοδος του Χριστού – πως γίνεται ορατή;».

Όπως γίνεται αντιληπτό από τον τίτλο, το κεφάλαιο 17 ασχολείται με την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Το ερώτημα που θέτει η οργάνωση είναι, αν αυτή θα είναι ορατή ή αόρατη στα ανθρώπινα μάτια. Στην σελίδα 144 του «μπορείτε να ζείτε» η οργάνωση ισχυριζεται πως η επάνοδός του θα είναι αόρατη στα ανθρώπινα μάτια αφού ο Χριστός θα επανέλθει διχως σαρκα . Ιδού και το σχετικό ντοκουμέντο:



Βιβλίο μαρτύρων του Ιεχωβά, «μπορείτε να ζείτε» σελ. 144 : Ο Χριστός δε θα έρθει στην Δευτέρα Παρουσία με ανθρώπινη σάρκα!

Συμφωνεί άραγε η γραφή με αυτά που ισχυριζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά, πως η επάνοδος του Χριστού θα γίνει διχως σάρκα;

Ας δούμε λοιπόν τι γράφει η δεύτερη επιστολή του ευαγγελιστου Ιωάννου στον στίχο 7.

πρώτα στο αρχαίο κείμενο από την καινή διαθήκη των Γουέστκοτ και Χορτ:

7 «ότι πολλοὶ πλάνοι εξήλθον εις τον κόσμον, οι μὴ ομολογούντες Ιησούν Χριστόν ερχόμενον εν σαρκὶ· ούτος εστιν ο πλάνος και ο αντίχριστος.»

Ας δούμε τώρα, πως το ερμηνευει το παραπάνω γραφικό χωρίο η μετάφραση νέου κόσμου (μνκ) δηλαδή η καινή διαθήκη των μαρτύρων του Ιεχωβά που βασίζεται στους Γουέστκοτ και Χορτ:

Ανώνυμος είπε...

μετάφραση νεου κοσμου (μνκ), 2 Ιωάννου στίχος 7 : Είναι απατεώνες αυτοί οι οποίοι δ ε ν ομολογούν πως ο Χριστός θα έρθει με ανθρώπινη σάρκα!!

Τι μας λένε λοιπόν τα δύο παραπάνω χωρία ; Οτι είναι πλάνοι και αντίχριστοι αυτοί οι οποιοι δ ε ν ομολογούν πως ο Χριστος θα ερθει με ανθρωπινη σάρκα !!!

καταλάβατε τώρα το λόγο του ιδρώματος και ξεϊδρώματος των μαρτύρων του Ιεχωβά; Τι μπορούσαν να πούνε όταν τους «κρεμασε» η ίδια η οργάνωσή τους με τα ψέματά της ;

πιθανόν να σας πούνε:

«εδώ ο ευαγγελιστής Ιωάννης εννοεί τον Χριστό ο οποιος ήρθε ως άνθρωπος στη γη και αρνήθησαν κάποιοι την ανθρώπινη αυτή παρουσία του».



1. Αν όμως ο ευαγγελιστής Ιωάννης εννοούσε τον ερχομό του Χριστού πριν 2000 χρόνια δ ε θα χρησιμοποιουσε τη μετοχή «ερχόμενος» αλλά τη μετοχή «εληλυθότα» !!

και δ ε χρειάζεται ούτε φιλολόγους να ρωτήσουμε ούτε κανέναν αφού μπορεί να μας βοηθήσει για μία ακόμη φορά η Αγία γραφή , και κατά σύμπτωση θα μας βοηθήσει ο ίδιος ο ευαγγελιστής Ιωάννης όχι όμως στην δεύτερη επιστολή του αυτή τη φορά αλλά στην πρώτη , χωριο 4, στίχος 2 όπου μας μιλάει για τη πρώτη παρουσία του Χριστού πριν 2000 χρόνια.

Ας δούμε πρώτα το αρχαίο κείμενο από καινή διαθήκη των Γουέστκοτ και Χορτ:

2 «εν τούτω γινώσκετε το πνεύμα του θεού· παν πνεύμα ο ομολογεί Ιησούν Χριστόν εν σαρκί εληλυθότα εκ του θεού εστίν»

για να δούμε τώρα πως ερμηνευει τη μετοχή «εληλυθότα» η μετάφραση νέου κοσμου (μνκ):



1 Ιωάννου 4,2 : Ο Χριστός «έχει έρθει» (εληλυθότα) με σάρκα

Από το παραπάνω ντοκουμέντο λοιπόν διαπιστώνουμε πως η μετάφραση νεου κοσ
μου(μνκ) αποδίδει τη μετοχή «εληλυθότα» ως «έχει έρθει».

2. Αφήσαμε για τελευταίο και καλύτερο την απόδοση στην νεοελληνική της μετοχής «ερχόμενος» από την ίδια οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά. Μετοχή που βρίσκεται στα Ευαγγέλια όταν περιγράφουν την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και περιέχεται στην γνωστή σε όλους φράση «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 21, στίχος 9.

Ως εξής λοιπόν την αποδίδει η μετάφραση νεου κοσμου (μνκ): «ευλογημένος είναι αυτός ο οποιος ερχεται στο όνομα του Ιεχωβά». και για να μην υπάρξει καμία ένσταση και αμφισβήτηση ιδμε το ντοκουμέντο από τη μετάφραση νεου κόσμου (μνκ):
μετάφραση νέου κοσμου (μνκ), 2 Ιωάννου στίχος 7 : Είναι απατεώνες αυτοί οι οποιοι δ ε ν ομολογούν οτι ο Χριστός θα έρθει με ανθρώπινη σάρκα!!

Ανώνυμος είπε...

Τ ι απαντά στα ανωτέρω η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

Ανώνυμος είπε...

Ιδού τ ι απαντά η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά : η σ ι ω π η τους εις απαντηση μας , είναι πασίγνωστο ότι σε τέτοιες καταστάσεις η σ ι ω π η είναι χ ρ υ σ ο ς ,

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.