Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο ΟΗΕ αποκτά τον έλεγχο του διαδικτύου


Οι νομοθέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων στις Η.Π.Α σκέπτονται πλέον σοβαρά την σύσταση μίας διεθνούς πρότασης προς ψήφισμα η οποία θα δώσει στα Ηνωμένα Έθνη ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με τις πληροφορίες και τα προσωπικά δεδομένα που διακινούνται στο διαδίκτυο.
Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να προωθηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το pentapostagma.gr η συγκεκριμένη πρόταση στηρίζεται από την Κίνα, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Ινδία και άλλες χώρες-μέλη του Ο.Η.Ε.
Αν αυτή η πρόσταστη ψηφισθεί και επικυρωθεί τότε η Ένωση Διεθνών Τηλεπικοινωνιών του Ο.Η.Ε θα αποκτήσει περισσότερο έλεγχο σχετικά με τη διακυβέρνηση των πληροφοριών του διαδικτύου..
Η πρόταση αυτή δεν φαίνεται να είναι αρεστή στο Κογκρέσο. Επίσης, ακόμη και ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα έχουν ασκήσει δριμύα κριτική.

“Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας,” δήλωσε σε συνέντευξή του ο Larry Strickling, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Εμπορίου και Διαχείρισης Πληροφοριών των Η.Π.Α.

Ο Strickling ανέφερε επίσης ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα αφήσει ‘εκτεθειμένο’ το διαδίκτυο σε μία διαχείριση (πιο συγκεκριμένα σε έναν τύπο διαχείρισης) από την κορυφή προς τη βάση κατά την οποία οι κυβερνήσεις θα έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ ενώ οι έτεροι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν ανίσχυρο λόγο...

Παρόλες τις ενστάσεις και αντιρρήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συγκεκριμένη πρόταση να συμπεριληφθεί πρός ψήφιση σε συνέδριο του Ο.Η.Ε τον Δεκέμβριο στο Ντουμπάι.
Η ακρόαση της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να στρέψει τα φώτα και την προσοχή πρός τις Η.Π.Α σχετικά με το συγκεκριμένο μέτρο.

Αν αυτό επικυρωθεί τελικώς τον Δεκέμβριο, θα δώσει ουσιαστικά στα Ηνωμένα Έθνη μεγαλύτερο έλεγχο στο θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, στο θέμα της ιδιωτικότητας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, στα τεχνικά πρότυπα και στο σύστημα διευθύνσεων του διαδικτύου.
Η παγκόσμια διακυβερνησιμότητα βλέπουμε ότι επιχειρεί να εισχωρήσει ολοένα και πιο βαθιά στο διαδίκτυο, και να ελέγξει τις φωνές της ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, με την πρόφαση της ασφάλειας και του απόρρητου των προσωπικών δεδομένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.