Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σε "ζωντανή" μετάδοση το... τέλος του κόσμου


Με αφορμή τα σενάρια καταστροφής... του πλανήτη την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, η Slooh Space Camera, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα πρότζεκτ που έχει να κάνει με τη «ζωντανή» μετάδοση του διαστήματος από σήμερα μέχρι την ημέρα της συντέλειας.

Τα δωρεάν webcasts, θα δώσουν την δυνατότητα στο καθένα να παρατηρήσει την οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση αστεροειδών ή άλλων αντικειμένων που, σύμφωνα με την προφητεία των Maya, θα συγκρουστούν με τον πλανήτη μας.

Η NASA ωστόσο έχει διαψεύσει το συγκεκριμένο σενάριο και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που εξηγεί γιατί ο κόσμος μας δεν καταστράφηκε. Η Slooh Space Camera όμως θέλει να δώσει στο καθένα τη δυνατότητα να δει με τα μάτια του τη διαστημική δραστηριότητα εκείνη την ημέρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται η Slooh έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το πρόγραμμα των ζωντανών αναμεταδόσεων του διαστήματος κατευθείαν από αστεροσκοπεία σε όλο τον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.