Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έκαναν την τρόικα... επιτραπέζιο παιχνίδι στην Πορτογαλία!


Η βασική ιδέα του επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της «Πορτουγαλανδίας». Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει...τα «μεγαευρώ» που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους.

Το παιχνίδι διαφημίζεται με τη φράση «Προσοχή, έρχεται η Τρόικα», η οποία αναπαρίσταται από τρεις σκοτεινές και αγέλαστες φιγούρες των «κυρίων με τα μαύρα». Ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους στόχους του επιτραπέζιου παιχνιδιού που εφηύρε η Πορτογαλία της κρίσης.
«Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!». Με τη φράση αυτή διαφημίζεται το παιχνίδι.

Νικητής αναδεικνύεται ο «ηγέτης» που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της «Τρόικας».
Η Τρόικα στο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι τρεις μαυροντυμένοι άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.