Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

"Οι άποικοι του Catan", πόσο αθώο παιχνίδι είναι τελικά;


Υπάρχει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που ονομάζεται "Οι άποικοι του Catan" και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γερμανία μιας και ο δημιουργός του είναι ο Klaus Teuber.
Περιγραφή του παιχνιδιού:

Μετά από πολλά χρόνια περιπλανήσεων στους ωκεανούς φτάνετε στην ακτή ενός άγνωστου νησιού. Φτάνετε στο Κατάν. Δεν είστε όμως οι μοναδικοί. Υπάρχουν και άλλοι ατρόμητοι θαλασσοπόροι οι οποίοι με την σειρά τους έχουν καταφτάσει στις ακτές του Κατάν. Πρωταρχικός σας στόχος είναι η αποίκηση του νησιού. Για καλή σας τύχη το νησί είναι πλούσιο σε οικοδομικά υλικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κατασκευάσετε δρόμους και σπίτια ώστε σύντομα να φτιάξετε την δική σας πολιτεία. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο. Στα Κατάν κυριαρχεί το εμπόριο και η ανταλλαγή υλικών. Σίδηρος, μαλλί, τούβλα και ξύλο αλλάζουν συνεχώς χέρια.
Φανείτε καλύτεροι στις κατασκευές. Θεμελιώστε την κυριαρχία σας σε σωστές τοποθεσίες. Κάντε έξυπνες ανταλλαγές υλικών. Κατατροπώστε τους συμπαίχτες σας. Γίνετε εσείς οι κυρίαρχοι του Κατάν.

Το παιχνίδι έχει διακριθεί με τρία βραβεία (Spiel des Jahres 1995, Deutcher SpielePreis 1995 και «Χρυσή Πέννα» της πόλης του Έσσεν για το καλύτερο παιχνίδι)
μέχρι εδώ όλα καλά, ένα ωραίο και έξυπνο παιχνίδι στρατηγικής, ΑΛΛΑ δείτε το παρακάτω βίντεο προφανώς υπάρχουν πολλά σχέδια πλωτών πόλεων για "όλες τις τσέπες". Tα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.