Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πούτιν: «H μητέρα μου ακόμα ανάσαινε ανάμεσα στα πτώματα» .



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γράψει ένα άρθρο (κάτι που πολύ σπάνια κάνει), με αναφορές στις ιστορίες των γονιών του που επέζησαν από τις κακουχίες του αποκλεισμού του Λένινγκραντ, για το νεκρό αδελφό του και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με πολύ προσωπικές λεπτομέρειες.

«Ο πατέρας μου ανέπνεε μέσω ενός καλαμιού σε ένα βάλτο, ενώ οι Ναζί περνούσαν μόλις λίγα βήματα μακριά».
O πατέρας του Βλαντιμίρ Πούτιν, Spiridonovich

Ο πατέρας του Πούτιν, Βλαντιμίρ, προσχώρησε σε μια μικρή ομάδα δολιοφθοράς στο πλαίσιο της Λαϊκής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων (NKVD), αποστολή του οποίου ήταν να ανατινάξει γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στην Αγία Πετρούπολη (τότε Λένινγκραντ), ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στη στήλη του στο περιοδικό "Russian Pioneer ". Από τα 28 μέλη της ομάδας, 24 έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τους Ναζί κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Μια μέρα, Γερμανοί στρατιώτες τους κυνηγούσαν στο δάσος. Ο πατέρας του Πούτιν επέζησε γιατί κρύφτηκε σε ένα βάλτο για αρκετές ώρες.

O πατέρας μου είπε ότι: "καθώς βυθιζόταν στο βάλτο και ανέπνεε μέσα από ένα καλάμι, άκουσε τους Γερμανούς στρατιώτες να περνούν μόλις λίγα βήματα μακριά από αυτόν και τα σκυλιά να γαβγίζουν."

Θυμάται πως ο πατέρας του υπέστη έναν τραυματισμό, που τον άφησε ανάπηρο για το υπόλοιπο της ζωής του, επειδή είχε να ζήσει με τμήματα μιας χειροβομβίδας στο πόδι του.

Ο Spiridonovich Πούτιν έκανε μια εξόρμηση πίσω από τις γραμμές των Ναζί μαζί με τους συναγωνιστές του. Ωστόσο, αντιμετώπισαν ξαφνικά έναν Γερμανό στρατιώτη.

»Ο άνθρωπος μας κοίταξε προσεκτικά. Πήρε μια χειροβομβίδα, και μια άλλη, και τις πέταξε σε μας» , ο Πούτιν θυμάται τα λόγια του πατέρα του.

Ο Ρώσος πρόεδρος συμπεραίνει: "Η ζωή είναι ένα τόσο απλή και τόσο σκληρή".

Όταν ο πατέρας του Πούτιν ξύπνησε, δεν μπορούσε να περπατήσει και υπήρχε κι ένα άλλο πρόβλημα. Έπρεπε να φτάσει στην ομάδα του, που στάθμευε στην άλλη όχθη του τεράστιου ποταμού Νέβα, ο οποίος είχε πάγωσει.

«Ο ποταμός Νέβα παρακολουθείτο συνεχώς και ήταν εκτεθειμένος σε πυρά από πυροβολικό και πολυβόλα. Δεν υπήρχε σχεδόν κανένας τρόπος να περάσεις στην απέναντι όχθη ».

Ωστόσο, ο Spiridonovich Πούτιν συνάντησε έναν γείτονά του, ο οποίος παρά τα εχθρικά πυρά κατάφερε να τον πάει σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Τα θραύσματα της χειροβομβίδας είχαν καρφωθεί στο πόδι του και οι γιατροί προτίμησαν να μην τα αγγίξουν, προκειμένου να σώσουν το άκρο.

Ο γείτονας τον περίμενε στο νοσοκομείο, και όταν είδε ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχημένη του είπε: " Εντάξει, τώρα εσύ θα ζήσεις κι εγώ θα χάσω το καφάλι μου".

Ωστόσο, και οι δύο επέζησαν του πολέμου, αν και ο πατέρας του Πούτιν νόμιζε ότι ο σωτήρας του είχε πεθάνει πριν από δεκαετία. Στη δεκαετία του '60, συναντήθηκαν τυχαία σε ένα κατάστημα και ανταμώθηκαν κλαίγοντας.

«Ο αδερφός μου πέθανε από διφθερίτιδα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του Λένινγκραντ».

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Πούτιν γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Για να θρέψει το μικρό γιο του, ο πατέρας του Πούτιν πέρασε κρυφά τις δικές του μερίδες φαγητού από το νοσοκομείο στη σύζυγό του. Αλλά όταν άρχισε να λιποθυμά στο νοσοκομείο "οι γιατροί και οι νοσοκόμες καταλάβαν τι συνέβαινε», δήλωσε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας τις ιστορίες των γονιών του.

Το παιδί το πήραν οι αρχές από την οικογένεια να το δώσουν σε ανάδοχη οικογένεια από όπου είχε οριστεί να φύγει αργότερα.

"Αρρώστησε εκεί, στο θετό σπίτι. Η μητέρα μου είπε ότι ήταν διφθερίτιδα και δεν κατάφερε να επιβιώσει. Και δεν είπαν καν πού θάφτηκε. Ποτέ δεν είπαν. "
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Reuters / Μιχαήλ Klimentyev)

Ήταν μόλις το περασμένο έτος που ο Πούτιν κατάφερε να βρει πληροφορίες σχετικά με τον αδελφό του και το που θάφτηκε.

"Και αυτός ήταν ο αδελφός μου», έγραψε ο Πούτιν. "Δεν είναι μόνο η διεύθυνση στην οποία έμενε, αλλά το όνομα, το επώνυμο και η ημερομηνία γέννησης όλα συμφωνούσαν. Θάφτηκε στο νεκροταφείο Piskarevsky (στην Αγία Πετρούπολη). Και αναφέρθηκε ακόμη και η συγκεκριμένη περιοχή. "

«Μεταξύ των σωρών ο μπαμπάς μου είδε τη μαμά μου».

Όταν η μητέρα του Πούτιν ήταν μόνη της – είχαν πάρει το γιο της και ο σύζυγός της ήταν ακόμα στο νοσοκομείο – τότε αρρώστησε. Οι γιατροί τη θεώρησαν νεκρή και την μετέφεραν με άλλα πτώματα για ταφή. Μάλλον είχε τύχη που ο πατέρας του Πούτιν επέστρεφε έγκαιρα από το νοσοκομείο.

«Όταν λοιπόν γύριζε στο σπίτι, είδε το νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφέρει τα πτώματα. Και είδε τη μητέρα μου. Πλησίασε και του φάνηκε ότι ανέπνεε. «Είναι ακόμα ζωντανή!», είπε στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Επέμειναν ότι θα πεθάνει σύντομα, αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους ακούσει, και αντ' αυτού, τους επιτέθηκε με τις πατερίτσες του.
"Και τη φρόντισε. Έζησε." έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι γονείς του πέθαναν στο τέλος της δεκαετίας του '90.


O Βλαντιμίρ Πούτιν με τη μητέρα του (Εικόνα από wikipedia.org)

«Οι γονείς μου δεν τρέφουν κανένα μίσος για τον εχθρό»

Κάθε οικογένεια έχασε αγαπημένους της σε αυτόν τον πόλεμο, δήλωσε ο Πούτιν.

«Αλλά η οικογένειά μου δεν είχε μίσος για τον εχθρό, αυτό είναι καταπληκτικό. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ακόμα δεν μπορώ να το κατανοήσω πλήρως αυτό. "

Θυμήθηκε τα λόγια της μητέρας του, που είπε ότι δεν μισούν τους Γερμανούς στρατιώτες καθώς αυτοί "ήταν απλοί άνθρωποι και σκοτώθηκαν επίσης στον πόλεμο."
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.