Τρίτη 12 Μαΐου 2015

O κροίσος Μαλοφέεφ υπέρ της Ορθόδοξης Συμμαχίας


Ο δισεκατομμυριούχος, Κονσταντίν Μαλοφέεφ, στον οποίο αποδίδουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, αλλά και στην εξέγερση του Ντονμπάς, μιλάει για το πώς θέλει ο ίδιος να γίνει η Ρωσία, και την παγκόσμια αποστολή της σε συνέντευξη στην Gazeta.ru

Ε - Gazeta.ru: Tον τελευταίο χρόνο γίνατε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στα (ρωσικά) ΜΜΕ. Μάλιστα, γράφουν πάντα για σας με έναν συνωμοτικό τόνο, τη στιγμή μάλιστα που δεν είστε ούτε πολιτικός, ούτε Ολιγάρχης. Τι είστε τελικά;

Κ. Μαλοφέεφ: Είμαι φιλάνθρωπος, με την ευρεία έννοια του όρου. Ασχολούμενος με τη φιλανθρωπία, κάποια στιγμή κατάλαβα ότι η προώθηση των σωστών νόμων που αλλάζουν το ηθικό κλίμα στην κοινωνία θα φέρει πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα, αν αυτές τις προσπάθειες τις καταβάλλεις, ας πούμε, επισκεπτόμενος 100 ορφανοτροφεία.

ΕΡ: Με ποιο τρόπο λειτουργεί το φιλανθρωπικό σας Ιδρυμα του Μεγάλου Βασιλείου;

ΑΠ: Δημιουργούμε ένα δίκτυο τόσο επίσημων, όσο και ανεπίσημων σχέσεων. Είμαι για παράδειγμα μέλος της επιτροπής του Πατριαρχείου για θέματα οικογένειας. Συμμετέχουμε σε ομάδες εργασίας της επιτροπής της Δούμας (ρωσική Βουλή), επίσης για θέματα οικογένειας. Πρόκειται για την προώθηση νόμων για την προστασία του ήθους και την προστασία των παιδιών από τις επιβλαβείς πληροφορίες.

Όσον αφορά τη διεθνή μας δραστηριότητα, βρισκόμαστε πάντα σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την επιτροπή διεθνών θεμάτων της Δούμας, με επίσημους διπλωμάτες. Όταν στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, όπως στην Ουκρανία, συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Το σημαντικότερο όμως είναι η άμεση παρουσία στις χώρες, στις οποίες εργαζόμαστε μαζί με εκείνους που οι ιδέες μας ταυτίζονται, και οι χώρες αυτές είναι αρκετές.Για τις «παραδοσιακές αξίες»

ΕΡ: Ποιος είναι ο σκοπός των ιδεών που προωθείτε;

ΑΠ: Είναι ένας κόσμος που θα βασίζεται στις παραδοσιακές αξίες. Ως παράδοση εννοώ αυτά που μας δίνει η χριστιανική κοσμοθεωρία. Πρέπει πνευματικά, και κατόπιν σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, να απαλλαγούμε από τις υλιστικές, τεχνητές διδαχές του 20ου αιώνα, στις οποίες εντάσσω το μαρξισμό, φασισμό και φιλελευθερισμό.
Παγκόσμια ελίτ διακυβέρνησης

ΕΡ: Δίνετε μεγάλη προσοχή στην οικοδόμηση σχέσεων με τις συντηρητικές ελίτ άλλων χωρών. Κατά πόσο είναι ομοιογενής η αντίληψη στη Δύση σχετικά με τη Ρωσία;

ΑΠ: Πριν εισέλθουμε στην ουσία της ερώτησης, θα ήθελα κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε το πώς είναι δομημένος ο σύγχρονος κόσμος. Δείτε τη σημερινή Ουκρανία. Και μετά, επεκτείνετέ το στον υπόλοιπο κόσμο, θα δείτε ότι παντού είναι το ίδιο. Ολιγαρχικές οικογένειες, ολιγαρχικές φατρίες, που λαμβάνουν όλες τις σημαντικότερες αποφάσεις. Δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας, είναι η ζωή γύρω μας.

ΕΡ: Οι Ρότσιλντ, οι Ροκφέλερ...

ΑΠ: Ναι, και όχι μόνο. Είναι -ας τους αποκαλέσουμε έτσι- οι παγκόσμιοι κυβερνήτες. Η παγκόσμια ελίτ. Η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία. Δεν είναι οι «κακοί» σε μια παράσταση οπερέτας, δεν είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες. Θεωρούν ότι έχουν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του κόσμου, ότι πρέπει οι ίδιοι να οργανώσουν τα πάντα όσο γίνεται πιο ορθολογικά και αποτελεσματικά, σύμφωνα όμως με τις δικές τους αντιλήψεις. Σαν άνθρωπος που έχει εργαστεί στο οικονομικό σύστημα, σας διαβεβαιώνω ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συγκεκριμένα μέρη και οι κυβερνήσεις των Δυτικών Δημοκρατιών απλώς πραγματοποιούν τις τυπικές πράξεις για τη διεκπεραίωση αυτών των αποφάσεων.

Σχέσεις με τη συντηρητική Δύση

ΕΡ: Σε τι βαθμό αυτές οι ολιγαρχικές ομάδες τηρούν μια ενιαία στάση απέναντι στη Ρωσία;

ΑΠ: Ας πάρουμε για παράδειγμα τις ΗΠΑ. Εκεί σήμερα κυριαρχούν οι νεοσυντηρητικοί. Πρόκειται για ένα διανοητικό κίνημα το οποίο δεσπόζει στο εσωτερικό της αμερικανικής πολιτικής ελίτ. Ωστόσο, υπάρχουν στην Αμερική και άλλες ομάδες. Όπως για παράδειγμα το πραγματικό χριστιανικό συντηρητικό λόμπι το οποίο επιθυμεί την επιστροφή στην παλιά καλή Αμερική της δεκαετίας του ΄50.

Θυμούνται τότε που στη χώρα υπήρχε η χρηστότητα, δηλαδή μια Αμερική χωρίς πειράματα, μια Αμερική με οικογενειακό προγραμματισμό. Αυτοί οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η αντιρωσική προπαγάνδα προέρχεται από την ίδια εκείνη πηγή, από όπου προέρχεται και η προπαγάνδα κατά των παραδοσιακών αμερικανικών αξιών.

Αναπτύσσουμε τις σχέσεις μαζί τους στη βάση του κινήματος υπέρ της οικογένειας. Και στην Ευρώπη εντείνεται ο διαχωρισμός μεταξύ των εθνικά προσανατολισμένων ομάδων και των οπαδών της παγκοσμιοποίησης.

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ χάνουν ολοένα και περισσότερο την κυριαρχία τους και αυτό προκαλεί σ' ένα τμήμα των εθνικών ελίτ όλο και πιο απορριπτική στάση, δηλαδή στο γεγονός ότι οι αποφάσεις για την Τσεχία ή την Ισπανία λαμβάνονται άγνωστο από ποιον, εκτός των ορίων αυτών των χωρών, και μάλιστα όχι προς όφελός τους.

Εκείνοι οι οποίοι ετοιμάζονταν «να γίνουν Γερμανία», είδαν ότι Γερμανία δεν έγιναν, αλλά τώρα δεν έχουν ούτε λίρα, ούτε δραχμή, ούτε πεσέτα, παρά ανεργία στο 30%, η μετανάστευση αυξήθηκε, οι παραδοσιακές αξίες όπως η οικογένεια και η εκκλησία, καταστρέφονται.

Η Ελλάδα και ο Μαλοφέεφ

Γι' αυτό και βλέπουμε να αυξάνεται η δημοτικότητα των πολιτικών εκείνων δυνάμεων, οι οποίες σήμερα θέλουν να βγουν από την ΕΕ. Όχι μόνο δεξιών κομμάτων, αλλά και αριστερών, όπως στην Ελλάδα. Πρόκειται ωστόσο για μια κοινωνική διαμαρτυρία με εθνική χροιά, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο έκανα λόγο, ανήλθε στην εξουσία με αντιευρωπαϊκή και αντιγερμανική συνθηματολογία.

ΕΡ: Λένε πως συνδράματε προκειμένου να ανέβουν στην Ελλάδα στην εξουσία φιλορωσικές δυνάμεις...

ΑΠ: Οι επαφές μου με τους ευρωπαίους πολιτικούς έχουν αποκλειστικά κοινωνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Ας αναφέρουμε ξανά την Ελλάδα. Όλες οι σχέσεις με αυτή αναπτύχθηκαν από τα προσκυνήματά μου στο Άγιο Όρος. Οι Έλληνες ορθόδοξοι αδελφοί μας και η μοίρα τους εμένα προσωπικά με απασχολεί το ίδιο, όπως και η μοίρα των Βουλγάρων ή των Σέρβων.

ΕΡ: Ο κόσμος αυτός, πρέπει να περιμένει κάτι από τη Ρωσία;

ΑΠ: Ναι. Όλοι οι συνομιλητές μας περιμένουν από εμάς ότι θα γίνουμε το κράτος εκείνο, το οποίο θα προασπίσει ξεκάθαρα τις χριστιανικές αξίες στον κόσμο.
Σήμερα μόνο το Βατικανό αντιδρά στους διωγμούς των χριστιανών, αλλά αυτό τη παρούσα στιγμή διαθέτει μικρή επιρροή...

Είμαστε η μοναδική μεγάλη δύναμη, της οποίας ο πρόεδρος δεν διστάζει να μιλά για τις χριστιανικές, για τις ορθόδοξες πεποιθήσεις του. Υπό αυτή την έννοια, η Ρωσία αποτελεί την ελπίδα για τα δυο δισεκατομμύρια των χριστιανών στον κόσμο.

Πηγή: http://www.prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.