Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σερβία, Ρωσία και Ελλάδα, «εκβιάζονται» από την νέα τάξη πραγμάτων 70 χρόνια μετά


Η φίλη και ομόδοξη Σερβία διάγει και αυτή την δική της περίοδο «ωμού εκβιασμού», από την ΕΕ για να αποδεχθεί, ο φίλος σερβικός λαός , την ντε φάκτο ανεξαρτησία, και την μελλοντική προσάρτηση του Κοσόβου στην Αλβανία.

Στο σχέδιο της αυτό, η « νέα τάξη πραγμάτων» δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά και σε τίποτα. Την ίδια στιγμή τα ίδια κέντρα εκβιάζουν την Ελλάδα με πλήρη υποταγή στα παράλογα , απάνθρωπα οικονομικά μέτρα , απαιτώντας με τελεσίγραφα από την Αθήνα « γη και ύδωρ».

Ενώ οι Βρυξέλλες , με πρωταγωνιστή το Βερολίνο,εκβιάζουν άνανδρα, υποσκάπτοντας και εφαρμόζοντας οικονομικές κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας και του ρωσικού λαού στο σύνολο του, απειλώντας τον με την « επανεμφάνιση» της σοβιετικής περιόδου των άδειων ραφιών στα σούπερ μάρκετ. Τυχαίο ; δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ρωτάμε εμείς οι αφελείς « είναι ΤΥΧΑΙΟ που 70 ΧΡΟΝΙΑ μετά την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η αποκαλούμενη όπως και τότε « νέα τάξη πραγμάτων» που ευαγγελίζονταν τα απάνθρωπα κτήνη των ες-ες, να στοχεύει σε αυτές τις τρεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ορθόδοξες χώρες. Είναι τυχαίο που απειλεί την Ελλάδα το « ιερατείο του Μέτερνιχ», με έξοδο από το Ευρώ και με πείνα σαν και αυτή που έζησε ο ελληνικός λαός την περίοδο 1940-41 ;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο....Είναι απόλυτα πιστοποιημένο ότι αυτές οι τρεις αυτές χώρες που ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ τις περισσότερες απώλειες τότε, είναι και σήμερα και πάλι στόχος. Ο λόγος έχει να κάνει με την θρησκεία, την πίστη δηλαδή, την αγάπη για την πατρίδα και την προσήλωση στην οικογένεια . Αξίες που πρέπει να σβήσουν από τον χάρτη.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Βελιγράδι, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier γνώρισε από πρώτο χέρι την εμβάθυνση της αντιπαλότητας ( που έχει σπείρει η Γερμανία) μεταξύ των κορυφαίων Σέρβων πολιτικών. Επισήμως, οι δύο κινητήριες δυνάμεις του κυβερνώντος συνασπισμού , το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές, προσπάθησαν να αποδείξουν στον υψηλόβαθμο επισκέπτη ότι είναι συσπειρωμένοι κάτω από τη σημαία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ωστόσο, προέβησαν σε δηλώσεις που παραπέμπουν το αντίθετο. αναφέρει η ιστοσελίδα news.rambler.ru

Η πορεία για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως οι όροι που επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες, επιδείνωσαν σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ του προέδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς (εκλέγεται από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα), του Πρωθυπουργού του ίδιου κόμματος, Αλεξάντερ Βούτσιτς, και του Σοσιαλιστή Υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη των αντιφάσεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος συνασπισμού επιβάλλεται από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των διαφόρων δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός Βούτσιτς ήταν επιφυλακτικός στις εκτιμήσεις της επίσκεψης του Γερμανού ΥΠΕΞ. Σχολιάζοντας την υπόσχεση του Steinmeier, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα ανοίξει το πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων με την Σερβία , ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου τόνισε ότι η απόφαση σε αυτή την κατάσταση, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη βούληση των Βρυξελλών, καθώς το Βελιγράδι έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις. Έτσι, ο Steinmeier και οι συνεργάτες του θα πρέπει να περάσουν από τις υποσχέσεις και τις ευγενικές χειρονομίες σε σχέση με την Σερβία, στις πράξεις, τονίζει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση της Σερβίας για τον Βούτσιτς υπάρχει φήμη ότι ήταν «γερμανόφιλος.» Αφού επισκέφθηκε το Βερολίνο την περασμένη χρονιά, είπε ότι «η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική χώρα για μας, όσο και η ΕΕ στο σύνολό της. « Η Σερβία ως μια μικρή χώρα δεν μπορεί να είναι ο σύντροφός της, αλλά θέλει να είναι σύμμαχος της Γερμανίας», δήλωσε ο Βούτσιτς, προκαλώντας αμηχανία στην ίδια του την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις σερβικές πηγές, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στο Βελιγράδι ετοίμασε ένα νέο πακέτο προϋποθέσεων για ένταξη στην ΕΕ, ωστόσο, λόγω της λεπτότητας της πολιτικής κατάστασης αυτών των όρων δεν έγινε ευρέως γνωστό, ώστε να μην υπονομεύσει τη θέση του κυβερνώντος συνασπισμού.

Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν νέοι όροι και σχετίζονται με το Κοσσυφοπέδιο.!!!!!!!!!!

Τώρα τι σχέση ακριβώς έχει η ένταξη της Σερβίας με την ανεξαρτησία του Κοσόβου , αυτό είναι άλλο θέμα που μόνο οι Γερμανοί το γνωρίζουν, που μιλούν εξ ονόματος της ΕΕ.....

Σε αυτό το πλαίσιο, η εφημερίδα «Evening News» με αρκετή ακρίβεια παρατήρησε ότι η επίσκεψη του Steinmeier «μόνο σε μικρό βαθμό διευκρίνισε τη σύγχυση γύρω από το τι στην πραγματικότητα αναμένεται από τη Σερβία, στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. «Στην πραγματικότητα, οι αρχές και οι αξιωματούχοι του Βελιγραδίου, αναμένουν από την ΕΕ την πλήρη υποστήριξη στην άρνηση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου να αποδεχθούν τετελεσμένα.

Πιέζει η ΕΕ την σερβική ηγεσία για διαπραγματεύσεις με τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου. Ωστόσο, η συμφωνία των Βρυξελλών είναι τόσο ασαφής που επιτρέπει διαφορετικές ερμηνείες.( τι μας θυμίζει)....

Σήμερα, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο προσπαθούν να αναγκάσουν το Βελιγράδι να αντιμετωπίσει αυτό το έγγραφο ως ευεργετικό για την αλβανική πλευρά, και μόνο για αυτή .

Μια παρόμοια μέθοδος, εφαρμόζει σήμερα η Δύση σε σχέση με την συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία. Η Ρωσία υπόγραψε μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός , την οποία ΠΡΕΠΕΙ να τηρήσει μόνο η ίδια. Ως μέσο πίεσης – όπως συμβαίνει με τη Σερβία – η ΕΕ χρησιμοποιεί τις κυρώσεις, και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Γνωστό το κόλπο το εφάρμοσε και στην Ελλάδα με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.....

Η επιδείνωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, οι «κρυφές ατζέντες» για το Κοσσυφοπέδιο, και η περαιτέρω πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ΗΔΗ επιδεινώσει περαιτέρω την πολιτική κατάσταση στη Σερβία, με τις πρόωρες εκλογές να φαντάζουν ως » λύση» , ευρισκόμενες σε ημερήσια διάταξη. Και τα αποτελέσματά τους θα είναι πολύ πιο απρόβλεπτα για την ίδια την χώρα και τους πολίτες τους, τονίζει ο Pyotr Iskenderov Akhmedovich, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών.

Ετοιμάζουν αναταραχή στην Σερβία, την Ελλάδα, την Βοσνία, ενδεχομένως την Βουλγαρία, και στοχεύουν την Ρωσία, ενώ η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική είναι ήδη σε πόλεμο ............τι ακριβώς ετοιμάζουν ;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.