Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – σημείο μηδέν. 7 Ιουλίου θα αλλάζουν πολλά!


Πριν από λίγη ώρα σε κοινό ανακοινωθέν των κρατών που απαρτίζουν τις BRICS ΤΗΝ 7η Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των ηγετών της Τράπεζας που πλέον θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στο ΔΝΤ (IMF).

Με την απόφαση τους αυτή οι χώρας που απαρτίζουν την νέα τράπεζα ουσιαστικά αποδέχονται για τις μεταξύ τους συναλλαγές τα εθνικά τους νομίσματα και όχι το δολάριο (ως αποθεματικό).

Στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας τράπεζας ορίσθηκε αποθεματικά της τάξης των 100 δις δολαρίων, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της τράπεζας για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών οικονομικών αναγκών. Επιπλέον κατόπιν αιτήματος της ρωσικής πλευράς προστέθηκε και επιπλέον άρθρο, σύμφωνα με το οποίο από την εν λόγω τράπεζα μπορούν να ενισχυθούν και χώρες μη μέλη (άραγες θα είναι πρώτη η Ελλάδα;)

Η νέα τράπεζα θα έχει έδρα την Σανγκάη και πρώτος διοικητής θα είναι Ινδός, ενώ ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών της BRICS Τράπεζας.

Ήδη πάντως η ανακοίνωση προκαλεί τριγμούς στην Αμερική, ενώ ακόμα και το ΔΝΤ ανέβαλε τις προγραμματισμένες συσκέψεις των διοικητικού συμβουλίου για μετά τις 7/7. Επισήμως όμως διαρρέουν ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση θα εξετασθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, εμάς όμως κάτι μας λέει ότι αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα.
 
 
Πηγή: http://katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.