Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Το παιχνίδι των ΗΠΑ στην Ελλάδα


Αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική στην άλλη μεριά του Ατλαντικού είναι η τεράστια δόση υποκρισίας που διακατέχει τους παγκοσμιοποιητές της Ουάσινγκτον, το λεγόμενο αμερικανό-εβραϊκο λόμπι των πολυεθνικών, των οικονομικών οίκων και των think tanks. Υποκρισία που ξεκινά από τις διακηρύξεις περί «δημοκρατίας» σε μια χώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα πλήττονται βάναυσα, διατρανώνεται στο Hollywood με ταινίες περί καταλυτικού ρόλου των Η.Π.Α. για την «παγκόσμια ειρήνη» και φτάνει στο απόγειό της στο πεδίο της γεωπολιτικής/γεωοικονομίας.

Όπως καιρό τώρα υποστηρίζουμε στο ΠΥΓΜΗ.gr οι υπερχρεωμένες Η.Π.Α. δεν είναι σε θέση να συναγωνιστούν την γεωοικονομική και γεωστρατηγική άνοδο της Ρωσίας του Πούτιν, την οποία πολλοί αμφισβητούσαν. Ας επαναλάβουμε πως το αμερικανικό κράτος δανείζεται ανά εξάμηνο για να λειτουργήσει, οι βιομηχανίες (πέραν της πολεμικής) έχουν φύγει στην Ασία και πλέον οι Η.Π.Α. παράγουν κάτω από το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ την στιγμή που η Ρωσία με τους BRICS αγγίζουν το 50%.

Με υποκριτικό λοιπόν τρόπο οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης διακηρύττουν ότι η Ρωσία αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, προκαλώντας την σε Ουκρανία, Γεωργία, Μέση Ανατολή, από τα ανατολικά μέσω της Ιαπωνίας κ.ο.κ.

Σε οικονομικό επίπεδο παρατηρείται σαφής προσπάθεια να πληγεί η έχουσα με την Μόσχα σε πολλά επίπεδα συνεργασίες Ευρώπη και το ευρώ, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ανακουφιστεί το δεχόμενο πολλές πιέσεις δολάριο. Άλλωστε ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις για την πώληση του φυσικού αερίου σε ευρώ αντί σε δολάρια.

Με ποιον τρόπο επιχειρείται λοιπόν να χτυπηθεί η Ευρώπη; Μέσω της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας την νέα φιλοαμερικανική κυβέρνηση, η οποία κατηγορούσε για τα λάθη της το Βερολίνο! Κατά την διάρκεια των ήξεων-αφίξεων στις «διαπραγματεύσεις» Αθήνας-Βρυξελλών, το ευρώ κατρακύλησε και είχε σχεδόν την ίδια αξία με το αμερικανικό νόμισμα.

Εν συνεχεία οργανώθηκε το δημοψήφισμα, όπου το «όχι» επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έτσι ώστε επέλθει σταδιακά βαθιά ύφεση σε όλη την Ευρώπη μέσω ντόμινο. Ενδεχόμενα μάλιστα μετά να εφαρμοζόταν στην Ελλάδα στρατιωτικός νόμος μετά από την αναπόφευκτη κατάρρευση που θα επακολουθούσε την έξοδο, αν λάβουμε σοβαρά τις εξαγγελίες Καμμένου πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ότι οι «ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας».

Τελικά το σχέδιο στο παραπέντε δεν κατάφερε να υλοποιηθεί. Γι’ αυτό οι φανατικοί οπαδοί της εξόδου από το ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ευρώπη.

Βέβαια όλον αυτό τον καιρό από την Ουάσινγκτον δήλωναν ότι στηρίζουν την προσπάθεια συμφωνίας ενώ τα ΜΜΕ υπερτόνιζαν τον καταλυτικό ρόλο των Η.Π.Α. για την διάσωση της ελλαδικής οικονομίας.

Οι στόχοι δύο των παγκοσμιοποιητών: 1. Με αφορμή την Ελλάδα, να επέλθει οικονομικό χάος στην Ευρώπη και να επιβληθεί ως λύση παγκόσμια διακυβέρνηση και 2. Η πρόκληση της Ρωσίας σε πόλεμο και η ανάμειξη της εξαρτώμενης στρατιωτικά από το ΝΑΤΟ Ευρώπης, η οποία θα αναγκαστεί να δώσει τα χρήματά της στην πολεμική βιομηχανία των Η.Π.Α. για να προμηθευθεί οπλισμό.

Σας έχουμε ενημερώσει και για τις δύο περιπτώσεις. Θυμηθείτε:

Πραγματικά κίνητρα του δημοψηφίσματος

Όχι στην πολυπολικότητα, ναι στον πόλεμο από κέντρα των Η.Π.Α.

Για την ώρα όμως στην ελλαδική Βουλή ψηφίζονται τα μέτρα που δεν είχαν υλοποιηθεί κατά τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Έπειτα έρχεται το ακόμα σκληρότερο τρίτο Μνημόνιο από τον Φθινόπωρο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Θα εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο η κυβέρνηση Τσίπρα (λιγάκι δύσκολο); Θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Βουλή μέσω νέας κυβέρνησης συνεργασίας, πράγμα που αρνείται μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός; Ή τελικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας είτε θα παραμείνει είτε θα παραδώσει την εξουσία όπως έκανε ο George Andrea Papandreou;

Πολλές παρεμπιπτόντως οι ομοιότητες των κυβερνήσεων ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.