Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Άνευ προηγουμένου παιχνίδι κατασκόπων για την Αρκτική


 
 
Ένα άνευ προηγουμένου παιχνίδι κατασκόπων με φόντο τους πάγους της Αρκτικής, λαμβάνει χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στην Αρκτική που αποτελεί συνιδιοκτησία Αμερικανών, Ρώσων, Καναδών και Δανών, παίζονται παιχνίδια εντυπώσεων, με κυρίαρχους τους Καναδούς (που εδώ και 3 δεκαετίες αναπτύσσουν συνέχεια συστήματα παρακολούθησης, έρευνας και διάσωσης) και τους Ρώσους που μέσα σε 2 χρόνια έχουν επενδύσει χρήμα, χρόνο και τεχνολογία, σε τέτοιο βαθμό που να θεωρούνται πλέον πρωτοπόροι σε αυτόν τον άτυπο αγώνα.

Στην περιοχή της Αρκτικής όμως δεν έχουν εγκατασταθεί μόνο επιστήμονες, αλλά κυρίως στρατιωτικές ερευνητικές ομάδες και δυσανάλογα μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων και δυνάμεων αντικατασκοπείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ρωσία έχει προβεί στην επαναλειτουργία 10 βάσεων – που ήταν ανενεργές για πάνω από 20 χρόνια – ενώ η Αμερική διέκοψε το κλείσιμο 20 βάσεων, που ήταν προγραμματισμένο για το Α΄ εξάμηνο του 2015. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.