Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκάλυψη από Σ.Λαβρόφ: "Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ακριβώς τις θέσεις του ISIL και δεν τις χτυπούν επίτηδες"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν τις ακριβείς θέσεις του ISIL αλλά δεν τις χτυπούν αεροπορικώς άγνωστο για ποιο λόγο, σαν να υπάρχει μια "σιωπηλή" συμμαχία αποκάλυψε σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergei σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι 1.

"Ελπίζω ότι δεν αδικώ κάποιον λέγοντας ότι κάποια μέλη του συνασπισμού (κατά του ISIL), ΈΧΟΥΝ πληροφόρηση για το που βρίσκονται και ποιες θέσεις κατέχουν ομάδες του ISIL, αλλά ο ηγήτορας του συνασπισμού-οι ΗΠΑ φυσικά-δεν επιτρέπουν να χτυπηθούν αεροπορικώς" δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγορώντας ευθέως πλέον τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται σε συμμαχία με το ISIL, και το χρησιμοποιούν για να επιτύχουν γεωπολιτικούς σκοτεινούς στόχους.

Το pronews.gr είχε δημοσιεύσει και την εμπεριστατωμένη ανάλυση του Γάλλου αναλυτή Τιερί Μεϊσάν κατά την οποία το ISIL δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ με σημαντικό ρόλο να έχει παίξει ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο οποίος σύμφωνα με τον Μεϊσάν αλλά και το φωτογραφικό υλικό είχε συναντηθεί στην Συρία παράνομα με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκνταντί.

"Οι Αμερικανοί από την αρχή που έφτιαξαν τον συνασπισμό είτε δεν το έκαναν αρκετά σοβαρά, είτε είχαν άλλους σκοπούς από αυτούς που δήλωσαν" πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

"Ο συνασπισμός δημιουργήθηκε πολύ αυθόρμητα: μέσα σε μερικές ημέρες ανακηρύχθηκε έτοιμος, μερικές χώρες έγιναν μέλη του, και ξεκίνησαν κάποια χτυπήματα"

"Η ανάλυση των αεροπορικών κινήσεων του συνασπισμού προκαλεί κάποιες παράξενες εντυπώσεις. Υπάρχουν υποψίες ότι πέραν του σκοπού της καταπολέμησης του ISIL ο συνασπισμός έχει και άλλους στόχους"

"Οι Αμερικανοί έχουν παράλογη συμπεριφορά, λένε ότι καλωσορίζουν την Ρωσία η οποιαδήποτε άλλη χώρα αρκεί αυτό να μην ισχυροποιήσει την θέση του Σύρου προέδρου. Μα ο συριακός Στρατός είναι η πιο αποτελεσματική δύναμη στο έδαφος κατά των ισλαμιστών"

"Να αποκλείσουμε από τον πολεμο τις συριακές ΕΔ είναι απλώς παράλογο". Μας είπαν ότι στο συνασπισμό μπήκε και η Αυστραλία και θα αρχίσει και αυτή τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το ίδιο κάνουν και οι Άγγλοι, όπως και οι Γάλλοι. Η Συρία δεν ρωτήθηκε ποτέ για τα χτυπήματα αυτά εντός του εδάφους της."

"Τι είναι αυτό το παιχνίδι της τεχνητής απονομιμοποίησης της κυβέρνησης Μ.Άσαντ;"

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μ.Ομπάμα σκοπίμως αλλοίωσαν αναφορές από αναλυτές πληροφοριών στο U.S. Central Command (CENTCOM) για να κάνουν να φαίνεται το ISIL και οι υπόλοιπες τρομοκρατικές τζιχαντιστικές ομάδες πιο αδύναμες απ΄'οτι οι αναλυτές πίστευαν.

Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στο The Daily Beast στις 9 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 50 αναλυτές υπέγραψαν παράπονο με αποδέκτη το Πεντάγωνο ότι οι αναφορές τους είχαν αλλιωθεί!

Το FoxNews.com αναφέρει ότι ο επιθεωρητής του αμερικανικού ΥΠΑΜ ερευνούσε την αρχική αρχική καταγγελία ενός πολιτικού υπαλλήλου τηςDefense Intelligence Agency (DIA).

Οι αναφορές είχαν ετοιμαστεί από τους αναλυτές πληροφοριών για διάφορους Αμερικανούς αξιωματούχυς της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Μ.Ομπάμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αναφορές τους υποβαθμίστηκαν και αλλιώθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 για να ταιριάξουν στην "πολιτική αφήγηση" ότι το ISIL είχε αποδυναμωθεί από τους αμερικανοκινούμενους βομβαρδισμούς στην Συρία, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν έγινε.

"Ο καρκίνος κρύβονταν εντός του ανώτερου επιπέδου στη διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών" γράφεται ότι λέει ένα στέλεχος των υπηρεσιώ ασφαλείας στην αναφορά.

Κάποιοι αναλυτές αναφέρουν ότι στοιχεία-κλειδιά στις αναφορές σβήστηκαν ενω αλλοι καταγγέλουν ότι οι ανώτεροι στην CENTCOM δημιούργησαν ένα περιβάλλον εργασίας όπου ήταν αποθαρρυντικό να δωθεί μια ορθή γνωμη κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατά του ISIL. Όσοι παραπονέθηκαν τους συστήθηκε να συνταξιοδοτηθούν(!) και οι υπόλοιποι έκαναν αυτολογοκρισία σύμφωνα με την The Daily Beast.

Η Γερουσία έχει ενημερωθεί.

Ο εκπρόσωπος της CENTCOM Col. Patrick S. Ryder δήλωσε ότι “ αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε σε έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορούμε να μιλήσουμε για τις διαδικασίες που ακολουθεί αλλά και την προσφορά της Κοινότητας των Πληροφοριών. Ωστόσο είναι στην κρίση της Υπηρεσίας για το αν θα ενσωματώσει αλλαγές ή προσθήκες σε μια αναφορά."

Δύο ανώτεροι αναλυτές της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) υπέγραψαν γραπτή καταγγελία που υποβλήθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας τον Ιούλιο, αναφέροντας ότι σε εκθέσεις που προορίζονταν για την ενημέρωση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμπα, που απεικόνιζαν τις τρομοκρατικές ομάδες, ήταν μη πραγματικές , παρουσιάζοντας υποτονικά την τρομοκρατία από ό, τι πραγματικά είναι στη Μέση Ανατολή, όπου κυρίως δρουν η Αλ Κάιντα, η αλ Νούσρα και το Ισλαμικό κράτος.

Οι εισηγητές των ενημερωτικών δελτίων στον Μ.Ομπάμα, ανέφεραν ψευδώς ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας βαίνει καλώς, ενώ οι ίδιοι οι αναλυτές είχαν σημειώσει την απαισιοδοξία τους για την πορεία της καταπολέμησής της.

Με τον τρόπο αυτόν δεν μπορούσε να γίνει πραγματική εκτίμηση αφού δεν υπήρχε τίποτε που να είναι ειλικρινές με την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία.

Πράγματι, διαπιστώθηκε ότι γινόταν αλλοίωση των στοιχείων των πρακτόρων στη Μέση Ανατολή από ορισμένους που τα παρουσίαζαν όλα υπό έλεγχο, και αυτοί αναγκάστηκαν να δώσουν την παραίτησή τους από την Υπηρεσία.

Όλα αυτά εκθέτουν την κυβέρνηση Μ.Ομπάμα καθώς η συριακή σύγκρουση κόστισε την ζωή σε 250.000 ανθρώπους, στην ανθρώπινη Ιστορία την καταστροφή ανεκτίμητων μνημείων για τα οποία οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν. Δεν νοείται οι τζιχαντιστές ανενόχλητοι να μεταφέρουν εκρηκτικά, σε Παλμύρα και Νινευί και να τις ανατινάζουν, και οι Αμερικανοί απλά να παρακολουθούν από τους δορυφόρους τους χωρίς να επιχειρούν το παραμικρό, με το πρόσχημα ότι θα "βοηθήσουν" έτσι τον "μισητό" Μ.Άσαντ.

Από αυτή τη σύγκρουση έχει "βουλιάξει" κυριολεκτικά η Ελλάδα και τώρα η Ευρώπη από τις προσφυγικές και τις λαθρομεταναστευτικές ροές. Μήπως αυτό ήταν το σχέδιο κάποιων κέντρων εξουσίας; Να είναι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες υπό έναν μόνιμο εκβιασμό εξεγέρσεων από μη αφομοιώσιμους πληθυσμούς, και να βρίσκονται μέσα τους ομάδες εξτρεμιστών εν υπνώσει που να ενεργοποιούνται ανάλογα με το αν οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν αρεστή ή όχι σε "κάποιους" πολιτική; 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου