Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μόσχα: «Ανοησίες» οι ισχυρισμοί του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τον Πούτιν




 Ο επικεφαλής της ρωσικής προεδρικής διοίκησης, Σεργκέι Ιβανόφ, χαρακτήρισε ως ανοησίες τα περί διαφθοράς του Πούτιν, από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Κατέχω διάφορες υψηλές θέσεις σε κυβερνήσεις εδώ και περίπου 17 χρόνια και έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σχολιάζω ανοησίες», δήλωσε την Τρίτη μετά από τη συνάντηση του προεδρικού Συμβουλίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα σχόλια ήταν για δηλώσεις από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών που κατηγόρησε νωρίτερα τη ρωσική ηγεσία για συμμετοχή σε προγράμματα διαφθοράς. Τη δήλωσε έκανε στο BBC ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Άνταμ Σουμπίν, υπεύθυνος για τις αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «σχετικά με τη συμμετοχή της ρωσικής ηγεσία σε διαφθορά- με δημόσια δήλωση- αυτό επιβάλλει αποδείξεις, αλλά η Μόσχα δεν απαντήσει στο σχόλιο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στο δίκτυο του BBC”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η δημοσίευση μιας τέτοιας επίσημης δήλωσης, χωρίς αποδείξεις, ρίχνει σκιά στη φήμη του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τα σχόλια ως ανεύθυνα και επεσήμανε ότι ένα ψέμα ακόμη από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το Ίντερφαξ. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.