Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Συμμαχία ΝΑΤΟ-Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα κατά της Ρωσίας

Απροκάλυπτα πλέον το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στο Αιγαίο.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Jens Stoltenberg «Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται για περεταίρω στήριξη στην Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα». Μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε έκκληση στο ΝΑΤΟ να ενισχύσει την Τουρκία στην περιοχή ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση στη Μαύρη Θάλασσα, όπως υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ακόμη ότι «πρόκειται να ενισχυθεί η παρουσία της συμμαχίας στην περιοχή, ενώ παράλληλα ψάχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο για περαιτέρω πρόοδο, δηλαδή για αποτελεσματικότερο αποκλεισμό της Κριμαίας», αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Εδώ και 1,5 χρόνο το ΝΑΤΟ εφαρμόζει σχέδιο περικύκλωσης της ρωσικής ομοσπονδίας, από την Αρκτική μέχρι τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, ενώ η Ελλάδα είναι μια σημαντική παράμετρος σε αυτό το σχέδιο, καθώς το Αιγαίο αποτελεί την κύρια είσοδο των Ρώσων στη Μεσόγειο και σκοπός των Αμερικανών είναι να κλείσουν αυτή τη δίοδο. Η Ρωσία από την πλευρά της, έχει ενισχύσει σημαντικά την άμυνά της μα βαλλιστικούς πυραύλους και αμυντικά συστήματα, κάνοντας συνεχείς ασκήσεις, ενώ ο Ερντογάν φοβερίζει με δηλώσεις για «στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ στον Εύξεινο Πόντο και για μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε θάλασσα σταθερότητας από μια ιδιότυπη ρωσική λίμνη». Για άλλη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία, οι Τούρκοι θα παίξουν το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» στην πρόκληση της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο και σε έναν επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο με αφορμή τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις ΗΠΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.