Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

TAP: Ο μόνος αγωγός χωρίς τέλη διέλευσης – Άλλη μία «επιτυχία» για την Ελλάδα



Δωρεάν θα περνά το αμερικανικών συμφερόντων έργο από την χώρα μας…

Ο αμερικανικών συμφερόντων αγωγός TAP δεν κρίνεται τόσο μεγάλο και ευνοϊκό για την Ελλάδα έργο, όσο το είχαν παρουσιάσει.

Φτάσαμε πλέον στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων των εργασιών του στην Θεσσαλονίκη, παρουσία φυσικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο αγωγός θα περνά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι την Ιταλία μέσω Αλβανίας και Αδριατικής, ενώ αποτελεί, μέχρι στιγμής, την μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας.

Επιπλέον είναι ο μόνος αγωγός παγκοσμίως, για τον οποίο δεν θα πληρώνονται τέλη διέλευσης στην χώρα από την οποία περνά! Εν ολίγοις η Ελλάδα υποβοηθά δωρεάν τα σχέδια της Δύσης, την ώρα που η Ρωσία μας χρυσοπληρώνει για να δεχθούμε την κατασκευή του SouthStream.

Μάλιστα όπως αναφέρουν από την Μόσχα, δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για τον TAP, ενώ τα ρωσικά αποθέματα είναι τεραστίων διαστάσεων.

Εμείς όμως ανήκομεν σταθερά εις την Δύσιν..
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.