Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Εύγε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας


Κριτική που αγγίζει τα όρια της αθλιότητας επιχειρούν να κάνουν ορισμένοι στο διαδίκτυο με αφορμή την εικόνα του γονυπετή Προκόπη Παυλόπουλο ως Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο που τελέστηκε χθες, Κυριακή της Πεντηκοστής, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κάνουν λόγο για προσβολή του έθνους. Που στηρίζουν άραγε αυτό το επιχείρημα; Η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Προς τι λοιπόν ορισμένοι κακεντρεχείς συκοφαντούν και διαδίδουν απαίσια σχόλια για το πρόσωπο του Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας; Το αντίθετο. Θα έπρεπε να τον επαινούν για την ηρωική αυτή πράξη που αναδεικνύει ταπεινότητα, ευλάβεια και λεβεντιά.

Δείτε τι αναφέρουν σε μπλογκ και ιστοσελίδες…

«Μεγάλη είναι η οργή και η αποστροφή στο διαδίκτυο για την εικόνα του γονυπετή Προκόπη Παυλόπουλο, ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο που τελέστηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής 19 Ιουνίου 2016, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με συλλειτουργούς τους Προκαθημένους των Τοπικών Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, Ηρακλείου.

Πολλοί πολίτες αισθάνονται ότι η εικόνα του γονατιστού Προέδρου της Δημοκρατίας προσβάλλει το Πολίτευμα και τη Δημοκρατία. Άλλοι ότι εξευτελίζει το έθνος, αφού «οι Έλληνες και στους θεούς όρθιοι μιλούνε». Υπάρχουν και εκείνοι που τον κατηγορούν ότι δεν συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος όλου του Ελληνικού Έθνους αλλά μόνο της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας.

Πηγή: http://tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.